Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Allergének
tej , tojás1.
Az őszibarackot hámozzuk meg, majd aprítsuk nagyon kicsire. Tegyük egy tálba és szórjuk meg 4 ek cukorral. Tegyük hűtőbe és hagyjuk így állni legalább fél órát.
2.
Közben készítsük el a törökmézet. A cukrot a mézzel együtt forraljuk fel, hagyjuk, hogy kapjon egy aranysárga színt. Ekkor terítsünk egy tepsire sütőpapírt. Ezután nagyon gyorsan kell dolgoznunk. Tegyük a szódabikarbónát az enyhén karamellizálódott mézes cukorra. Keverjünk rajta 2-3-at, ekkor elkezd habzani és futni. Öntsük rá a sütőpapírra. Hagyjuk hűlni, hogy majd törhető legyen.
3.
Verjünk fel 4 tojássárgáját 150 g cukorral. Közben egy lábosban melegítsük fel a mascarponét a tejszínnel és a vanília aromával.
4.
Ha kész, óvatosan keverjük a tojássárgájához. Majd öntsük vissza a lábosba és egy habverővel kevergetve, közepes lángos sűrítsük be. De vigyázzunk, ne essen szét. Ezután hűtsük le, majd tegyük a hűtőbe, hogy jól hűljön le.
5.
Az őszibarackot szűrjük le. (Egy kanállal kevergethetjük is a szűrőben, hogy jól csöpögjön le. Ezt a hideg baracklét öntsük a közben már jól lehűlt fagylalt alapba. Keverjük jól össze. A barackdarabokat tegyük félre.
6.
A fagyasztóból kivett fagylaltgépbe öntsük bele az alapot és kezdjük el forgatni. Mikor már egészen besűrűsödött, akkor adjuk hozzá a barackdarabokat is. (Ha nincs fagylaltgépünk, akkor csak tegyük egy műanyag konténerbe az alapot és tegyük a fagyasztóba. Időnként vegyük ki és jól keverjük át, majd fagyasszuk tovább.).
7.
Törjük kisebb darabokra a törökmézet (elképzelhető, hogy a törökméz nem kell mind, tegyük el a többit és kényeztessük magunkat vele máskor is). A fagylaltkészítés legvégén keverjük azt is a fagylaltba. Kanalazzuk át egy műanyag konténerbe és tegyük a fagyasztóba pár órát, hogy szépen megfagyjon.
500 g Szarvasi mascarpone
4 db Őszibarack
60 g Cukor
200 ml Tejszín
150 g Cukor
4 db Tojás sárgája
180 g Cukor
4 ek. Méz
1 tk Szódabikarbóna
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!