leendő
partnereinknek

őszibarackos ricotta torta

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , tojás , glutén

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Kenjünk ki vajjal és liszttel egy kb. 25 cm-es csatos tortaformát.

2

Verjük fel a tojást a cukorral, a citromhéjjal és a mandula esszenciával egy elektromos habverővel. Verjük 10-15 percig. Végül gyorsan keverjük hozzá a lisztet.

3

Öntsük a tésztát a formába és süssük 25-30 percig. Majd vegyük ki és hagyjuk kicsit hűlni.

4

Készítsük el a szirupot a cukorral, citromhéjjal és kb. 2 dl vízzel. Főzzük 10 percig. Keverjük össze a ricottát a cukorral.

5

Ha hűlt a torta, akkor vágjuk 4 lapra. Locsoljunk meg minden lapot sziruppal és kenjük meg a ricotta krémmel. Tegyük akár egy éjszakára hűtőbe, de pár órára mindenképpen.

6

Az őszibarackot hámozzuk meg és vágjuk vékony cikkekre. Locsoljuk meg a citromlével és keverjük hozzá a cukrot. Maceráljuk így minimum 10 percig, majd díszítsük vele a tortát.

Hozzávalók

A TÖLTELÉKHEZ

1000 g Szarvasi ricotta

120 g Cukor

A TÉSZTÁHOZ

9 db Tojás

220 g Cukor

200 g Liszt

1 db Citrom

Forma kikenéséhez néhány g vaj és néhány g Vaj

A DEKORÁCIÓHOZ ÉS A SZIRUPHOZ

2 db Őszibarack

30 g Cukor

1/2 db Citrom leve

100 g Cukor

1 db Citrom

Néhány ml Víz