![](https://szarvasimozzarella.hu/themes/demo/assets/images/partners/basil.png)
Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , tojás , glutén1
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Kenjünk ki vajjal és liszttel egy kb. 25 cm-es csatos tortaformát.
2
Verjük fel a tojást a cukorral, a citromhéjjal és a mandula esszenciával egy elektromos habverővel. Verjük 10-15 percig. Végül gyorsan keverjük hozzá a lisztet.
3
Öntsük a tésztát a formába és süssük 25-30 percig. Majd vegyük ki és hagyjuk kicsit hűlni.
4
Készítsük el a szirupot a cukorral, citromhéjjal és kb. 2 dl vízzel. Főzzük 10 percig. Keverjük össze a ricottát a cukorral.
5
Ha hűlt a torta, akkor vágjuk 4 lapra. Locsoljunk meg minden lapot sziruppal és kenjük meg a ricotta krémmel. Tegyük akár egy éjszakára hűtőbe, de pár órára mindenképpen.
6
Az őszibarackot hámozzuk meg és vágjuk vékony cikkekre. Locsoljuk meg a citromlével és keverjük hozzá a cukrot. Maceráljuk így minimum 10 percig, majd díszítsük vele a tortát.
1000 g Szarvasi ricotta
120 g Cukor
9 db Tojás
220 g Cukor
200 g Liszt
1 db Citrom
Forma kikenéséhez néhány g vaj és néhány g Vaj
2 db Őszibarack
30 g Cukor
1/2 db Citrom leve
100 g Cukor
1 db Citrom
Néhány ml Víz
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!