Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás , diófélék1
A tésztához keverjük össze a lisztet, cukrot és a csipet sót. Majd kockázzuk hozzá a jéghideg vajat és adjuk hozzá a felvert tojássárgáját. Gyúrjuk össze gyorsan, adjunk hozzá kb. fél dl jéghideg vizet is, hogy fogja össze a tésztát. Készítsünk belőle egy labdát, tekerjük be fóliába és tegyük hűtőbe 1-2 órára.(Előre is elkészíthetjük, nagyon jól fagyasztható.)
2
Ha elég hideg a tészta és kemény, akkor nyújtsuk ki egy kilisztezett deszkán, majd szaggassuk bele a mini tartlet formáinkba. (Ha kb. 9 cm átmérőjű a formánk, akkor 8 db-ot tudunk elkészíteni.) Béleljük ki alufóliával, majd szórjunk bele csicseriborsót, vagy szárazbabot (vaksütéshez sokáig tudjuk őket használni). 170 fokra előmelegített sütőben süssük elő őket így vakon kb. 25 perc alatt.
3
Ezalatt elkészíthetjük a tölteléket. Vágjuk vékony szeletekre az érett, friss őszibarackot. Keverjük össze a lisztet a cukorral és a lereszelt citromhéjjal, majd forgassuk jól át benne az őszibarack szeleteket.
4
Ha szép halvány barnára megsültek a tartletek, akkor vegyük ki őket a sütőből és távolítsuk el róluk a fóliát és a babokat. Töltsük meg az őszibarackkal őket. Rakjuk rájuk pici kockákban a vajat és csurgassuk le őket mézzel. Tegyük vissza a sütőbe kb. 20 percre.(Ha kicsit kezdene égni a tészta, akkor vegyük lejjebb a hőt. ) Majd vegyük ki az utolsó 5 percre és kenjük meg a tetejüket az őszibarack dzsemmel és szórjuk meg őket a mandula pehellyel.
5
A mascarponét verjük fel a cukorral és a vanília rúd kikapart magjaival. Tálaljuk a tartletekhez. Tálalhatjuk a tartleteket szobahőmérsékleten is, hűtőbe ne tegyük, mert megpuhul a jó ropogós tésztája.
250 g Szarvasi mascarpone
1 db Vanília rúd
30 g Cukor
250 g Liszt
120 g Vaj
50 g Cukor
1 db Tojás sárgája
50 ml Víz
Só
4 db Őszibarack
30 g Cukor
30 g Liszt
30 g Vaj
1 db Citrom
30 Őszibarack dzsem
30 ek. Pirított, tört mandula
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!