leendő
partnereinknek

őszibarack tartlet mascarpone krémmel

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás , diófélék

Elkészítés

1

A tésztához keverjük össze a lisztet, cukrot és a csipet sót. Majd kockázzuk hozzá a jéghideg vajat és adjuk hozzá a felvert tojássárgáját. Gyúrjuk össze gyorsan, adjunk hozzá kb. fél dl jéghideg vizet is, hogy fogja össze a tésztát. Készítsünk belőle egy labdát, tekerjük be fóliába és tegyük hűtőbe 1-2 órára.(Előre is elkészíthetjük, nagyon jól fagyasztható.)

2

Ha elég hideg a tészta és kemény, akkor nyújtsuk ki egy kilisztezett deszkán, majd szaggassuk bele a mini tartlet formáinkba. (Ha kb. 9 cm átmérőjű a formánk, akkor 8 db-ot tudunk elkészíteni.) Béleljük ki alufóliával, majd szórjunk bele csicseriborsót, vagy szárazbabot (vaksütéshez sokáig tudjuk őket használni). 170 fokra előmelegített sütőben süssük elő őket így vakon kb. 25 perc alatt.

3

Ezalatt elkészíthetjük a tölteléket. Vágjuk vékony szeletekre az érett, friss őszibarackot. Keverjük össze a lisztet a cukorral és a lereszelt citromhéjjal, majd forgassuk jól át benne az őszibarack szeleteket.

4

Ha szép halvány barnára megsültek a tartletek, akkor vegyük ki őket a sütőből és távolítsuk el róluk a fóliát és a babokat. Töltsük meg az őszibarackkal őket. Rakjuk rájuk pici kockákban a vajat és csurgassuk le őket mézzel. Tegyük vissza a sütőbe kb. 20 percre.(Ha kicsit kezdene égni a tészta, akkor vegyük lejjebb a hőt. ) Majd vegyük ki az utolsó 5 percre és kenjük meg a tetejüket az őszibarack dzsemmel és szórjuk meg őket a mandula pehellyel.

5

A mascarponét verjük fel a cukorral és a vanília rúd kikapart magjaival. Tálaljuk a tartletekhez. Tálalhatjuk a tartleteket szobahőmérsékleten is, hűtőbe ne tegyük, mert megpuhul a jó ropogós tésztája.

Hozzávalók

A MASCARPONE KRÉMHEZ

250 g Szarvasi mascarpone

1 db Vanília rúd

30 g Cukor

A TÉSZTA

250 g Liszt

120 g Vaj

50 g Cukor

1 db Tojás sárgája

50 ml Víz

A TÖLTELÉK

4 db Őszibarack

30 g Cukor

30 g Liszt

30 g Vaj

1 db Citrom

30 Őszibarack dzsem

30 ek. Pirított, tört mandula