leendő
partnereinknek

őszi saláta ricottával, sült csirkével és szőlővel

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Saláták

Címkék

Fitt

Allergének

tej , diófélék , mustár

Elkészítés

1.

A csirkehúst tépkedjük nagyobb darabokra. A szőlőt szedjük le a fürtről és mossuk meg. Az uborkát hámozzuk meg, vágjuk negyedbe, vágjuk ki a magjait és kockázzuk fel. A hagymát vágjuk vékony szeletekre. A spenótot mossuk meg, majd alaposan szárítsuk le.

2.

Az ecetből, mustárból és olajból keverjünk ki egy kis öntetet a salátához. Keverjük jól össze a spenót levelekkel. Majd keverjük hozzá a hagymát, a csirke és az uborka egy részét.

3.

Halmozzuk egy tálaló edényre. A tetejére tegyük a maradék csirkét és uborkát. Szórjuk meg a ricottával, dióval és szőlővel.

Hozzávalók

100 g Szarvasi ricotta

100 g Bébi spenót

1/2 db Hagyma

60 g Dió

Néhány szem Szőlő

1/2 db Kígyóuborka

1/3 ek. Dijoni mustár

2 kk. Fehérborecet

2 ek. Olívaolaj