leendő
partnereinknek

őszi saláta olvadt füstölt mozzarellával, sült almával és sonkával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Saláták

Címkék

Fitt

Allergének

tej

Elkészítés

1.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az almákat hámozzuk meg, majd egy almacsumázóval húzzuk ki a magházát. Vágjuk őket egyenként 3-4 vastagabb szeletre.

2.

Egy serpenyőben melegítsünk vajat és ezen közepes lángon szépen süssük addig a szeleteket, míg megpuhulnak, időnként megfordítva.

3.

Ezalatt vágjuk kockára a kenyérszeleteket. Egy másik serpenyőben forrósítsunk fel olívaolajat és pirítsuk meg őket rajta. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Majd tegyük félre kicsit hűlni.

4.

Tegyünk egy tepsire sütőpapírt. Erre tegyük az almaszeleteket 4 kupacban, kissé elrendezve. Ezekre tegyünk 2-2 szelet sonkát, majd egy-egy vastagabb szelet (kb. 5 dkg-os) füstölt pizza mozzarellát. Tegyük be sütőbe kb. 10-15 percre, míg a sajt szépen megolvad.

5.

Mossunk meg és szárítsunk le ruccola salátát. Tegyük őket tányérokra a megpirult kenyérkockákkal együtt. Erre tegyük a sült almás, sonkás, sajtos kupacokat. Locsoljuk meg őket egy kis olíva olajjal és balzsamecettel.

Hozzávalók

200 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella

4 db Alma

Ruccola, vagy 150 g Vegyes saláta

30-40 g Vaj

OLÍVAOLAJ

Balzsamecet

Bors