leendő
partnereinknek

őszi saláta olvadt füstölt mozzarellával, sült almával és sonkával

ŐSZI SALÁTA OLVADT FÜSTÖLT MOZZARELLÁVAL, SÜLT ALMÁVAL ÉS SONKÁVAL

Elkészítési idő

5-30 perc

ŐSZI SALÁTA OLVADT FÜSTÖLT MOZZARELLÁVAL, SÜLT ALMÁVAL ÉS SONKÁVAL

Kategória

Saláták

ŐSZI SALÁTA OLVADT FÜSTÖLT MOZZARELLÁVAL, SÜLT ALMÁVAL ÉS SONKÁVAL

Cimkék

Fitt
ŐSZI SALÁTA OLVADT FÜSTÖLT MOZZARELLÁVAL, SÜLT ALMÁVAL ÉS SONKÁVAL

Allergének

tej

Hozzávalók

200 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella

4 db Alma

Ruccola, vagy 150 g Vegyes saláta

30-40 g Vaj

OLÍVAOLAJ

Balzsamecet

Bors

Elkészítés

1.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az almákat hámozzuk meg, majd egy almacsumázóval húzzuk ki a magházát. Vágjuk őket egyenként 3-4 vastagabb szeletre.

2.

Egy serpenyőben melegítsünk vajat és ezen közepes lángon szépen süssük addig a szeleteket, míg megpuhulnak, időnként megfordítva.

3.

Ezalatt vágjuk kockára a kenyérszeleteket. Egy másik serpenyőben forrósítsunk fel olívaolajat és pirítsuk meg őket rajta. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Majd tegyük félre kicsit hűlni.

4.

Tegyünk egy tepsire sütőpapírt. Erre tegyük az almaszeleteket 4 kupacban, kissé elrendezve. Ezekre tegyünk 2-2 szelet sonkát, majd egy-egy vastagabb szelet (kb. 5 dkg-os) füstölt pizza mozzarellát. Tegyük be sütőbe kb. 10-15 percre, míg a sajt szépen megolvad.

5.

Mossunk meg és szárítsunk le ruccola salátát. Tegyük őket tányérokra a megpirult kenyérkockákkal együtt. Erre tegyük a sült almás, sonkás, sajtos kupacokat. Locsoljuk meg őket egy kis olíva olajjal és balzsamecettel.