Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Saláták
Címkék
FittAllergének
tej1.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az almákat hámozzuk meg, majd egy almacsumázóval húzzuk ki a magházát. Vágjuk őket egyenként 3-4 vastagabb szeletre.
2.
Egy serpenyőben melegítsünk vajat és ezen közepes lángon szépen süssük addig a szeleteket, míg megpuhulnak, időnként megfordítva.
3.
Ezalatt vágjuk kockára a kenyérszeleteket. Egy másik serpenyőben forrósítsunk fel olívaolajat és pirítsuk meg őket rajta. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Majd tegyük félre kicsit hűlni.
4.
Tegyünk egy tepsire sütőpapírt. Erre tegyük az almaszeleteket 4 kupacban, kissé elrendezve. Ezekre tegyünk 2-2 szelet sonkát, majd egy-egy vastagabb szelet (kb. 5 dkg-os) füstölt pizza mozzarellát. Tegyük be sütőbe kb. 10-15 percre, míg a sajt szépen megolvad.
5.
Mossunk meg és szárítsunk le ruccola salátát. Tegyük őket tányérokra a megpirult kenyérkockákkal együtt. Erre tegyük a sült almás, sonkás, sajtos kupacokat. Locsoljuk meg őket egy kis olíva olajjal és balzsamecettel.
200 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella
4 db Alma
Ruccola, vagy 150 g Vegyes saláta
30-40 g Vaj
OLÍVAOLAJ
Balzsamecet
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!