Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Saláták
Címkék
Vegetáriánus , FittAllergének
tej1.
Az édesburgonyát süssük meg forró sütőben héjastul, vagy pedig tegyük egy műanyag tálba, és lefedve a mikorhullámú sütőben készítsük el 8-10 perc alatt. Használhatjuk rögtön, vagy lehűtve, később.
2.
Ha kész az édesburgonya, akkor hámozzuk meg és daraboljuk fel. A céklát szintén daraboljuk fel. A narancsot hámozzuk meg és a hártyái mentén filézzük ki egy éles késsel (kevesebb munkával egyszerűen csak szedjük gerezdjeire).
3.
Tegyük a tányérok aljára a salátát. Osszuk el rajta a ricottát egy kiskanállal. Ugyanígy osszuk el az összes zöldséget és gyümölcsöt a tányérok között.
4.
Végül szórjuk meg a pisztáciával, majd locsoljuk le mézzel és balzsamecettel őket. Kissé sózzuk, borsozzuk. Télen felmelegíthetjük a céklát is és az édesburgonyát is, hogy egy meleg salátát kapjunk.
250 g Szarvasi ricotta
100 g Vegyes saláta
1 db Édesburgonya
4 db Cékla
4 db Narancs
4 szem Pisztácia
2 ek. Méz
2 ek. Balzsamecet
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!