leendő
partnereinknek

őszi saláta céklával, ricottával és édesburgonyával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Saláták

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej

Elkészítés

1.

Az édesburgonyát süssük meg forró sütőben héjastul, vagy pedig tegyük egy műanyag tálba, és lefedve a mikorhullámú sütőben készítsük el 8-10 perc alatt. Használhatjuk rögtön, vagy lehűtve, később.

2.

Ha kész az édesburgonya, akkor hámozzuk meg és daraboljuk fel. A céklát szintén daraboljuk fel. A narancsot hámozzuk meg és a hártyái mentén filézzük ki egy éles késsel (kevesebb munkával egyszerűen csak szedjük gerezdjeire).

3.

Tegyük a tányérok aljára a salátát. Osszuk el rajta a ricottát egy kiskanállal. Ugyanígy osszuk el az összes zöldséget és gyümölcsöt a tányérok között.

4.

Végül szórjuk meg a pisztáciával, majd locsoljuk le mézzel és balzsamecettel őket. Kissé sózzuk, borsozzuk. Télen felmelegíthetjük a céklát is és az édesburgonyát is, hogy egy meleg salátát kapjunk.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

100 g Vegyes saláta

1 db Édesburgonya

4 db Cékla

4 db Narancs

4 szem Pisztácia

2 ek. Méz

2 ek. Balzsamecet