Elkészítési idő
120 percnél több
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
Bő, sós, lobogó vízben főzzük meg a tésztát, szűrjük le, majd hűtsük le hideg víz alatt.
2.
Ezalatt aprítsuk föl az egyik hagymát és forró olívaolajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az egyik babérlevelet, egy kiskanálnyi bazsalikomot, egy kiskanálnyi oregánót. Zúzzuk szét, majd aprítsunk fel 2 gerezd fokhagymát és adjuk a hagymához. Picit pirítsuk meg, majd öntsük hozzá a paradicsom konzerveket.
3.
Hozzuk forrásba, majd vegyük le a lángot és lassú tűzön időnként megkeverve főzzük a szószt kb. másfél óráig (ha időnk engedi, akkor főzzük akár tovább is, hogy még zamatosabb szószunk legyen). Ízesítsük sóval, borssal, és esetleg egy kis cukorral.
4.
Közben egy serpenyőben pirítsuk meg egy kevés olajon az apróra vágott másik hagymát. Adjunk hozzá egy-egy kiskanál bazsalikomot és oregánót, egy babérlevelet és 2 gerezd felaprított fokhagymát.
5.
Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk.
6.
Adjunk hozzá kb. egy merőkanállal a fövő paradicsomszószból. Fedjük le és lassú tűzön, időnként megkeverve pároljuk kb. egy órán keresztül.
7.
A kész paradicsomszószt passzírozzuk át egy szitán, majd öntsük egy hőálló tálba. Tegyük rá az óriás kagyló tésztákat szorosan egymás mellé. Kanalazzuk rá, lehetőleg a tészták üregeibe a húsos ragut, majd tegyük rájuk a mozzarella golyócskákat is.
8.
Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük készre 10 perc alatt. Miután kivettük, reszeljünk rá parmezán sajtot. Tálaljuk rukkola salátával.
100 g Szarvasi mozzarella mini
400 g Darált sertéshús
300 g Óriás kagylótészta
3 doboz Paradicsom konzerv
2 ek. Bazsalikom
2 tk. Oregánó
2 db Babérlevél
4 gerezd Fokhagyma
2 fej Hagyma
Só
Bors
8-10 g Cukor
1-2 ek. Olívaolaj
2 ek. Olaj
40-50 g Parmezán sajt
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!