leendő
partnereinknek

óriás kagylótészta mini mozzarellával és paradicsomos raguval

Elkészítési idő

120 percnél több

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Bő, sós, lobogó vízben főzzük meg a tésztát, szűrjük le, majd hűtsük le hideg víz alatt.

2.

Ezalatt aprítsuk föl az egyik hagymát és forró olívaolajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az egyik babérlevelet, egy kiskanálnyi bazsalikomot, egy kiskanálnyi oregánót. Zúzzuk szét, majd aprítsunk fel 2 gerezd fokhagymát és adjuk a hagymához. Picit pirítsuk meg, majd öntsük hozzá a paradicsom konzerveket.

3.

Hozzuk forrásba, majd vegyük le a lángot és lassú tűzön időnként megkeverve főzzük a szószt kb. másfél óráig (ha időnk engedi, akkor főzzük akár tovább is, hogy még zamatosabb szószunk legyen). Ízesítsük sóval, borssal, és esetleg egy kis cukorral.

4.

Közben egy serpenyőben pirítsuk meg egy kevés olajon az apróra vágott másik hagymát. Adjunk hozzá egy-egy kiskanál bazsalikomot és oregánót, egy babérlevelet és 2 gerezd felaprított fokhagymát.

5.

Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk.

6.

Adjunk hozzá kb. egy merőkanállal a fövő paradicsomszószból. Fedjük le és lassú tűzön, időnként megkeverve pároljuk kb. egy órán keresztül.

7.

A kész paradicsomszószt passzírozzuk át egy szitán, majd öntsük egy hőálló tálba. Tegyük rá az óriás kagyló tésztákat szorosan egymás mellé. Kanalazzuk rá, lehetőleg a tészták üregeibe a húsos ragut, majd tegyük rájuk a mozzarella golyócskákat is.

8.

Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe és süssük készre 10 perc alatt. Miután kivettük, reszeljünk rá parmezán sajtot. Tálaljuk rukkola salátával.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella mini

400 g Darált sertéshús

300 g Óriás kagylótészta

3 doboz Paradicsom konzerv

2 ek. Bazsalikom

2 tk. Oregánó

2 db Babérlevél

4 gerezd Fokhagyma

2 fej Hagyma

Bors

8-10 g Cukor

1-2 ek. Olívaolaj

2 ek. Olaj

40-50 g Parmezán sajt