
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Szendvicsek
Címkék
Allergének
tej , glutén1.
A csirkemellet vágjuk félbe keresztbe, majd szórjuk meg a fűszerkeverékkel őket. Pár evőkanál olívaolaj hozzáadásával jól dörzsöljük be őket. Hagyjuk így minimum 15 percig állni, de akár több órát is pácolhatjuk a csirkemellet.
2.
A cukkinit és a padlizsánt mossuk meg, majd szeleteljük fel őket kb. fél cm-es szeletekre hosszában. Majd jól sózzuk be a szeleteket. Hagyjuk így állni 15 percet.
3.
A grillgombák vastagabb külső héját húzzuk le és locsoljuk meg őket olívaolajjal.
4.
Míg a hús pácolódik, készítsük el a pesztót. Tegyük az összetevőket egy konyhai robotgépbe és mixeljük össze. Nem baj, ha nem teljesen krémes, mint a bolti pesztó, legyen szép darabos, autentikus.
5.
Majd grillserpenyőben grillezzük meg a csirkét és a gombát, tegyük félre őket.
6.
A padlizsánból csavarjuk ki a kesernyés lét, majd a cukkini szeletekkel együtt grillezzük meg őket. Ezalatt vágjuk a paradicsomot szép vékony szeletekre.
7.
A kenyereket felezzük meg, majd hosszában vágjuk félbe. Kenjük meg a szeleteket a pesztóval. Tegyük rájuk a zöldségeket, a csirkemellet és a füstölt mozzarella szeleteket is. Tipp: Akár a kész szendvicset is meggrillezhetjük egy kompakt grillezőben.
100 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella
2 szelet Csirkemell filé
200 db Padlizsán
1 db Cukkini
1 db Paradicsom
8-12 g Gomba
2 db Bagett
Néhány ek. Olívaolaj
2 ek. Grill fűszerkeverék
1 db Bazsalikom levél
1 ek. Fenyőmag
1 ek. Reszelt parmezán
2 gerezd Fokhagyma
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!