Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , tojás1.
Melegítsük elő a sütőt 145-150 fokra.
2.
Tegyük a kekszet a vajjal és egy evőkanálnyi cukorral egy konyhai robotgépbe és jól mixeljük össze.
3.
Egy kb. 23-26 cm-es tortaforma aljára tegyünk zsírpapírt, a szélét kenjük meg vajjal. Majd a forma aljára jól nyomkodjuk be a kekszes mixet. Úgy csináljuk, hogy 1-2 cm-re a szélén is jöjjön föl ez a kéreg.
4.
Egy keverő tálban keverjük simára a mascarponét a ricottával, a cukor többi részével, a vaníliás cukorral, és a keményítővel. Majd adjuk a tojássárgákat egyenként belekeverve ehhez a töltelékhez.
5.
Egy külön edényben verjük föl a tojásfehérjéket egy-két csipet sóval, majd ezt óvatosan keverjük a mascarponés mixhez.
6.
Öntsük ezt rá a kekszes kéregre. Tegyük a sütőbe, és ezen az alacsony hőmérsékleten süssük kb. 90 percig.
7.
Ha kész, hagyjuk hűlni. Legjobb, ha éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor tegyünk a tetejére jó sok félbe vágott epret. Más szezonban készíthetjük más gyümölccsel is, barackkal, málnával, áfonyával, stb., de akár lekvárt is kenhetünk a tetejére.
250 g Szarvasi mascarpone
250 g Szarvasi ricotta
500 g Eper
4 db Tojás
10 g Vaníliás cukor
110 g Cukor
kb. 15 g Keményítő
230 g Zabkeksz
100 g Vaj
1-2 CSIPET Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!