leendő
partnereinknek

Olasz túrótorta eperrel

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

Melegítsük elő a sütőt 145-150 fokra.

2.

Tegyük a kekszet a vajjal és egy evőkanálnyi cukorral egy konyhai robotgépbe és jól mixeljük össze.

3.

Egy kb. 23-26 cm-es tortaforma aljára tegyünk zsírpapírt, a szélét kenjük meg vajjal. Majd a forma aljára jól nyomkodjuk be a kekszes mixet. Úgy csináljuk, hogy 1-2 cm-re a szélén is jöjjön föl ez a kéreg.

4.

Egy keverő tálban keverjük simára a mascarponét a ricottával, a cukor többi részével, a vaníliás cukorral, és a keményítővel. Majd adjuk a tojássárgákat egyenként belekeverve ehhez a töltelékhez.

5.

Egy külön edényben verjük föl a tojásfehérjéket egy-két csipet sóval, majd ezt óvatosan keverjük a mascarponés mixhez.

6.

Öntsük ezt rá a kekszes kéregre. Tegyük a sütőbe, és ezen az alacsony hőmérsékleten süssük kb. 90 percig.

7.

Ha kész, hagyjuk hűlni. Legjobb, ha éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor tegyünk a tetejére jó sok félbe vágott epret. Más szezonban készíthetjük más gyümölccsel is, barackkal, málnával, áfonyával, stb., de akár lekvárt is kenhetünk a tetejére.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

250 g Szarvasi ricotta

500 g Eper

4 db Tojás

10 g Vaníliás cukor

110 g Cukor

kb. 15 g Keményítő

230 g Zabkeksz

100 g Vaj

1-2 CSIPET Só