leendő
partnereinknek

Olasz töltött kelkáposzta mozzarellával sütve

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

Áztassuk be a szárított gombát langyos vízbe 20-25 percre.

2.

Vágjuk finomra az egyik hagymát. Vágjuk vékony szeletekre a fokhagymát. Pirítsuk meg olívaolajon egy lábosban.

3.

Adjuk hozzá a paradicsomkonzerveket, egy-egy kiskanálnyi bazsalikomot, oregánót és kakukkfüvet. Adjuk hozzá a babérlevelet is. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Lefedve, közepes lángon főzzük a paradicsomszószt. Ha már forr, vegyük le a lángot kicsire. Időnként keverjük meg. Főzzük kb. 40-45 percig. Ha kész, ízesítsük még ha szükséges, kevés cukrot is tehetünk hozzá.

4.

Ha a gomba megpuhult, vágjuk apróra. Vágjuk finomra a másik hagymát is. A darált húst keverjük össze a hagymával, gombával, paradicsom sűrítménnyel, egy kiskanálnyi bazsalikommal és oregánóval. Keverjük hozzá az alaposan leöblített rizst is. Sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre a hűtőbe felhasználásig.

5.

Tegyünk föl egy fazékba forró vizet. A káposzta torzsáját vágjuk ki, a külső leveleket szedjük le. Ha forr a víz, tegyük bele a káposztát. Ahogy válnak le a levelek, úgy szedegessük le folyamatosan őket egy villa segítségével. Tegyük egy nagyobb tálba őket. Ha már csak a káposzta legközepe maradt meg, azt vegyük ki. A leveleket 3-4-esével tegyük vissza pár percre a forró vízbe., majd jól csöpögtessük le őket. Végül vágjuk ki a vastag ereiket.

6.

Vegyünk a kezünkbe közepes méretű gombócokat és a szebb, nagyobb levelekbe a szokásos módon hajtogassuk bele őket. Kb. 10-12 db szép töltött káposztánk lesz.

7.

Tehetjük a káposztákat egyenesen a paradicsom szószba is, ha elég széles lábosban főztük a paradicsomszószt és lefedve, kis lángon főzzük így még egy órát. Vagy tehetjük egy hőálló tálba is a paradicsomszószt és rá a töltelékeket. Alufóliával lefedve 160 fokos sütőben is süthetjük kb. 1 órát.

8.

Ha a lábosban főztük, akkor most öntsük át egy sütőtálba őket. Reszeljük rá a mozzarella sajtot és 200 fokos sütőben olvasszuk rá 10-15 perc alatt. Ha eleve sütőtálban készítettük, akkor csak vegyük le a végén a fóliát és szórjuk rá a sajtot . Vegyük följebb a hőmérsékletet és így olvasszuk rá a sajtot.

Hozzávalók

150 g Szarvasi pizza mozzarella

500 g Darált sertéshús

15 g Vargánya

1 db Kelkáposzta

1 ek. Paradicsom szósz

2 db Hagyma

100 g Rizs

1 db Tojás

3 doboz Paradicsom konzerv

2 gerezd Fokhagyma

1 tk. Oregánó

1/2 ek. Bazsalikom

1/2 tk. Kakukkfű

2 ek. Olívaolaj