
Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás , szójabab , kén-dioxid1.
A panettonét vágjuk fel szeletekre.
2.
A tojást verjük fel a cukorral, majd keverjük hozzá a mascarponét és a zsíros tejszínt. Jól keverjük el benne a szétmorzsolt cukrozatlan gesztenyepürét. A krém kb. 1/3-át tegyük el a hűtőbe.
3.
A panettone szeletekből tegyünk egy réteget egy kerek tortaformába, a réseket tömködjük ki a kalács darabjaival.
4.
Locsoljunk rá egy kis narancslikőrt, majd kenjünk rá egy réteg krémet. Erre rakjunk még egy réteg panettonét, szintén locsoljuk meg a likőrrel, és tegyük rá a maradék krémet, majd ezt takarjuk be ismét panettone szeletekkel, darabokkal. Erre is locsoljunk egy pici likőrt.
5.
Fedjük le fóliával és tegyük a hűtőbe egy éjszakára. Felhasználás előtt kenjük be a maradék krémmel, és díszítsük kandírozott gyümölcsdarabokkal, illetve gránátalma magokkal.
500 g Szarvasi mascarpone
1000 g Panettone
70 g Cukor
300 ml Tejszín
100 g Gesztenyepüré
1/2 dl Narancslikőr
3-4 ek Gránátalma mag
3-4 ek Kandírozott gyümölcshéj kocka
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!