leendő
partnereinknek

Olasz húsgombócos szendvics olvadt mozzarellával

OLASZ HÚSGOMBÓCOS SZENDVICS OLVADT MOZZARELLÁVAL

Elkészítési idő

60-120 perc

OLASZ HÚSGOMBÓCOS SZENDVICS OLVADT MOZZARELLÁVAL

Kategória

Szendvicsek

OLASZ HÚSGOMBÓCOS SZENDVICS OLVADT MOZZARELLÁVAL

Cimkék

OLASZ HÚSGOMBÓCOS SZENDVICS OLVADT MOZZARELLÁVAL

Allergének

tej , glutén , tojás

Hozzávalók

12 szelet Szarvasi szeletelt pizza mozzarella

4 Bagett

300 ml Paradicsom passata

500 g Darált sertéshús

6-8 db Zsályalevél

100 g Parmezán sajt

1 ek. Bazsalikom

1 db Tojás

2 ek. Zsemlemorzsa

Bors

Olaj a sütéshez

Elkészítés

1.

Gyúrjuk össze a húsgombóc összetevőit: a darált húst, reszelt parmezán sajtot, tojást, zsemlemorzsát, szárított bazsalikomot, sót, borsot. Tegyük félre kb. 20 percre a hűtőbe.

2.

Közben készítsük el az alap paradicsomszószt a weboldalon található recept szerint. De most készítsük friss zsályalevéllel, amely különösen illik a húsgombócokhoz.

3.

Készítsünk diónyi gombócokat a masszából. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd tegyük rájuk a gombócokat és kb. 10-15 perc alatt süssük készre őket (a parmezán sajt miatt jobb sütőben elkészítsük, mint forró serpenyőben, amiben könnyen leragadna).

4.

Vágjunk hosszában félbe egy-egy bagettet . Kenjük meg őket meleg paradicsomszósszal. Helyezzünk rájuk húsgombócokat egyenlően elosztva. Tegyünk rájuk 3-3 szelet mozzarella sajtot. Tegyük őket tepsire és a még forró sütőben olvasszuk rájuk a sajtot. Tálaljuk friss zöld salátával.