
Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Szendvicsek
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
Gyúrjuk össze a húsgombóc összetevőit: a darált húst, reszelt parmezán sajtot, tojást, zsemlemorzsát, szárított bazsalikomot, sót, borsot. Tegyük félre kb. 20 percre a hűtőbe.
2.
Közben készítsük el az alap paradicsomszószt a weboldalon található recept szerint. De most készítsük friss zsályalevéllel, amely különösen illik a húsgombócokhoz.
3.
Készítsünk diónyi gombócokat a masszából. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd tegyük rájuk a gombócokat és kb. 10-15 perc alatt süssük készre őket (a parmezán sajt miatt jobb sütőben elkészítsük, mint forró serpenyőben, amiben könnyen leragadna).
4.
Vágjunk hosszában félbe egy-egy bagettet . Kenjük meg őket meleg paradicsomszósszal. Helyezzünk rájuk húsgombócokat egyenlően elosztva. Tegyünk rájuk 3-3 szelet mozzarella sajtot. Tegyük őket tepsire és a még forró sütőben olvasszuk rájuk a sajtot. Tálaljuk friss zöld salátával.
12 szelet Szarvasi szeletelt pizza mozzarella
4 Bagett
300 ml Paradicsom passata
500 g Darált sertéshús
6-8 db Zsályalevél
100 g Parmezán sajt
1 ek. Bazsalikom
1 db Tojás
2 ek. Zsemlemorzsa
Só
Bors
Olaj a sütéshez
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!