leendő
partnereinknek

Olasz burgonyatorta

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , tojás , glutén

Elkészítés

1.

A krumplit mossuk meg, és héjában főzzük puhára sós vízben. Majd szűrjük le, és hagyjuk hűlni. Ha már meg tudjuk fogni, akkor hámozzuk meg, és vágjuk nagyobb kockákra.

2.

Közben kockázzuk fel a nyers húsos szalonnát, és egy kevés olívaolajon pirítsuk meg.

3.

Melegítsük föl a tejet 100 g vajjal. Törjük össze a krumplit, és keverjük össze a meleg vajas tejjel.

4.

Reszeljük bele a füstölt mozzarellát és a parmezánt. Aprítsuk föl a sonkát, és a megpirult szalonnával keverjük a krumplimasszához. Reszeljük bele a fokhagymát is, végül keverjük hozzá a nyers tojásokat.

5.

A maradék vajjal kenjük ki a csatos tortaformát. Szórjuk meg zsemlemorzsával, és oszlassuk el a formán mindenhol.

6.

Öntsük bele a masszát, végül a tetejére is szórjunk a zsemlemorzsából. 170 fokos sütőben süssük kb. 75 percig. Tálaljuk melegen önmagában, vagy akár egy gazdag köretként.

Hozzávalók

250 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella

1400 g Burgonya

5 db Tojás

150 g Parmezán sajt

150 g Sonka

250 ml Tej

2 gerezd Fokhagyma

PICI OLÍVAOLAJ

Néhány ek. Zsemlemorzsa