Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , tojás , glutén1.
A krumplit mossuk meg, és héjában főzzük puhára sós vízben. Majd szűrjük le, és hagyjuk hűlni. Ha már meg tudjuk fogni, akkor hámozzuk meg, és vágjuk nagyobb kockákra.
2.
Közben kockázzuk fel a nyers húsos szalonnát, és egy kevés olívaolajon pirítsuk meg.
3.
Melegítsük föl a tejet 100 g vajjal. Törjük össze a krumplit, és keverjük össze a meleg vajas tejjel.
4.
Reszeljük bele a füstölt mozzarellát és a parmezánt. Aprítsuk föl a sonkát, és a megpirult szalonnával keverjük a krumplimasszához. Reszeljük bele a fokhagymát is, végül keverjük hozzá a nyers tojásokat.
5.
A maradék vajjal kenjük ki a csatos tortaformát. Szórjuk meg zsemlemorzsával, és oszlassuk el a formán mindenhol.
6.
Öntsük bele a masszát, végül a tetejére is szórjunk a zsemlemorzsából. 170 fokos sütőben süssük kb. 75 percig. Tálaljuk melegen önmagában, vagy akár egy gazdag köretként.
250 g Szarvasi füstölt pizza mozzarella
1400 g Burgonya
5 db Tojás
150 g Parmezán sajt
150 g Sonka
250 ml Tej
2 gerezd Fokhagyma
PICI OLÍVAOLAJ
Néhány ek. Zsemlemorzsa
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!