leendő
partnereinknek

Olasz bundás kenyér

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Reggelik

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A mozzarella sajtot vágjuk szeletekre.

2.

A kenyérszeleteknek vágjuk le a héját. (Ha van egy kör alakú formánk, azzal szép kör alakú kenyérszeleteket vághatunk.)

3.

Verjük fel a tojásokat és enyhén sózzuk, borsozzuk őket.

4.

Helyezzünk egy-egy szelet mozzarella sajtot 2-2 szelet kenyér közé. Nyomkodjuk össze a kenyérszeleteket.

5.

Forgassuk meg jól őket a tojásban. Amennyiben van időnk, jó ha minél több ideig hagyjuk a szeleteket a tojásban, hogy jól szívják meg magukat.

6.

Süssük ki őket forró olajban, ahogy a bundáskenyeret egyébként is megsütnénk. Tálaljuk forrón, míg a mozzarella olvadt. Kínáljunk mellé paradicsomszószt, vagy ketchupot, de akár zöld salátát is.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella

12 szelet Kenyér

2-3 db Tojás

Bors

Olaj a sütéshez

PARADICSOMSZÓSZ, VAGY KETCHUP A TÁLALÁSHOZ