leendő
partnereinknek

Nyúlcomb tárkonnyal és mascarponés erdei gomba szósszal

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , zeller

Elkészítés

1.

Hevítsünk olajat egy nagyobb lábosban, majd pároljuk meg rajta a finomra vágott hagymát és fokhagymát.

2.

Ezután tegyük rá a combokat és pirítsuk meg mindkét oldalukat.

3.

Öntsük föl húslevessel. Adjuk hozzá a babérlevelet és a tárkonyt. Sózzuk, majd lefedve, kis- közepes lángon kezdjük el főzni.

4.

Kb. fél óra elteltével adjuk hozzá a kiengedett és kisebb darabokra vágott sokféle gombát. Főzzük tovább, míg a hús meg nem puhul. A comb méretétől függően a főzési idő is változó lehet.

5.

Legvégül keverjük hozzá a mascarponét és főzzük még 5 percig együtt. Majd borsozzuk meg kissé.

6.

Kínáljunk mellé egy egészséges köretet, pl. zöldborsós kölest. A hántolt kölest főzzük meg sós vízben a csomagolásán leírtak szerint, majd keverjük össze párolt zöldborsóval. Sózzuk, borsozzuk.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mascarpone

4 db Nyúlcomb

400 g Erdei gomba

1 nagyobb db Hagyma

3 gerezd Fokhagyma

1 ek. Tárkony

2 db Babérlevél

200 g Köles

200 g Zöldborsó

0,5-0,6 l Húsleves

Bors