leendő
partnereinknek

Négysajtos tészta brokkolival és baconnel

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A brokkolit szedjük kisebb rózsáira, majd sós, lobogó vízben főzzük meg pár perc alatt roppanósra.

2.

A tésztának forraljunk vizet, sózzuk meg és főzzük meg benne a tésztát a csomagoláson leírtak szerint. Majd szűrjük le.

3.

Közben a szalonnát vágjuk kis kockákra, majd egy kicsi olaj hozzáadásával pirítsuk meg jól egy serpenyőben. Ha kész, öntsük le róla a felesleges zsírt.

4.

Öntsük hozzá a tejszínt és a mascarponét. Kevergetve forraljuk föl, majd oldjuk föl benne a lereszelt goudát és a szétmorzsolt taleggio-t és dolcelattét.

5.

Végül adjuk hozzá a brokkolit és keverjük hozzá a meleg tésztát. Szórjuk meg reszelt parmezánnal, ízesítsük pici sóval és borssal, majd tálaljuk.

Hozzávalók

150 g Szarvasi mascarpone

500 g Brokkoli

200 ml Tejszín

100 g Kék sajt

100 Gouda sajt

50 g Taleggio sajt

50 g Parmezán sajt

200 g Szalonna

500 g Fussili tészta

Bors