leendő
partnereinknek

Narancsos sárgarépa főzelék mascarponéval

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A meghámozott répát vágjuk félszeletekre. Egy lábosban forrósítsunk fel vajat, majd pároljuk meg rajta a répát kb. 10 percig, időnként kevergetve.

2.

Öntsünk hozzá 1-2 kiskanál cukrot és pároljuk még 1-2 percig. Majd öntsük föl a tejjel, hozzuk forrásba. Sózzuk, és szórjuk meg egy kevés római köménnyel. Kis lángon főzzük meg a répát a kívánt állagúra.

3.

A főzés végén tegyük bele a narancslét és a narancshéjat. A keményítőt keverjük ki egy kevés hideg vízzel, majd öntsük a főzelékbe. Keverjük el, főzzük egy kicsit, hogy sűrűsödjön be. Végül keverjük hozzá a mascarponét és a durvára vágott bazsalikom leveleket. Tálaljuk kedvenc feltétünkkel.

Hozzávalók

40 g Szarvasi mascarpone

800g, kb. 6-7 szál Sárgarépa

50 g Vaj

300 ml Tej

15-20 db Bazsalikom levél

1/2 tk. Római kömény

1 db Narancs

10 g Cukor

2 kk., kb. 2-3 g Keményítő