Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej1.
A meghámozott répát vágjuk félszeletekre. Egy lábosban forrósítsunk fel vajat, majd pároljuk meg rajta a répát kb. 10 percig, időnként kevergetve.
2.
Öntsünk hozzá 1-2 kiskanál cukrot és pároljuk még 1-2 percig. Majd öntsük föl a tejjel, hozzuk forrásba. Sózzuk, és szórjuk meg egy kevés római köménnyel. Kis lángon főzzük meg a répát a kívánt állagúra.
3.
A főzés végén tegyük bele a narancslét és a narancshéjat. A keményítőt keverjük ki egy kevés hideg vízzel, majd öntsük a főzelékbe. Keverjük el, főzzük egy kicsit, hogy sűrűsödjön be. Végül keverjük hozzá a mascarponét és a durvára vágott bazsalikom leveleket. Tálaljuk kedvenc feltétünkkel.
40 g Szarvasi mascarpone
800g, kb. 6-7 szál Sárgarépa
50 g Vaj
300 ml Tej
15-20 db Bazsalikom levél
1/2 tk. Római kömény
1 db Narancs
10 g Cukor
2 kk., kb. 2-3 g Keményítő
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!