
Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás1.
Keverjük össze a lisztet a kukoricadarával, a sütőporral és a szódabikarbónával.
2.
Egy konyhai robotgépben dolgozzuk simára a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal és egy csipet sóval. Ha kész, óvatosan keverjük bele a ricottát, az áfonyát és a lisztes keveréket.
3.
Közben egy másik edényben verjük föl a tojásokat az olajjal és a mézzel, majd dolgozzuk bele a vajas-ricottás-lisztes keverékbe.
4.
Öntsük egy kivajazott tortaformába (20-24 cm-es), és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 75-90 perc alatt.
5.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni a tortaformában. Legfinomabb, ha egy napig hűtőben tároljuk, és csak utána fogyasztjuk el.
6.
Citromjég elkészítéséhez a szitáljuk át a porcukrot, majd cseppenként adjuk hozzá a citromlevet, közben verjük föl sűrű fehér habbá. Ha kihűlt a torta, kenjük a tetejére és 100-120 fokos sütőben 10-15 perc alatt szárítsuk rá.
500 g Szarvasi ricotta
250 g Liszt
120 g Kukoricadara
3 db Tojás
2 ek. Méz
2 tk. Sütőpor
1 tk Szódabikarbóna
1/2 dl Olaj
350 g Cukor
10 g Vaníliás cukor
250 g Vaj
30-40 g Aszalt vörösáfonya
Csipet Só
2 db Narancs lereszelt héja
150 g Porcukor
1 db Citrom leve
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!