leendő
partnereinknek

Narancsos-ricottás polenta torta

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Keverjük össze a lisztet a kukoricadarával, a sütőporral és a szódabikarbónával.

2.

Egy konyhai robotgépben dolgozzuk simára a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a narancshéjjal és egy csipet sóval. Ha kész, óvatosan keverjük bele a ricottát, az áfonyát és a lisztes keveréket.

3.

Közben egy másik edényben verjük föl a tojásokat az olajjal és a mézzel, majd dolgozzuk bele a vajas-ricottás-lisztes keverékbe.

4.

Öntsük egy kivajazott tortaformába (20-24 cm-es), és 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre 75-90 perc alatt.

5.

Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni a tortaformában. Legfinomabb, ha egy napig hűtőben tároljuk, és csak utána fogyasztjuk el.

6.

Citromjég elkészítéséhez a szitáljuk át a porcukrot, majd cseppenként adjuk hozzá a citromlevet, közben verjük föl sűrű fehér habbá. Ha kihűlt a torta, kenjük a tetejére és 100-120 fokos sütőben 10-15 perc alatt szárítsuk rá.

Hozzávalók

Tortához

500 g Szarvasi ricotta

250 g Liszt

120 g Kukoricadara

3 db Tojás

2 ek. Méz

2 tk. Sütőpor

1 tk Szódabikarbóna

1/2 dl Olaj

350 g Cukor

10 g Vaníliás cukor

250 g Vaj

30-40 g Aszalt vörösáfonya

Csipet Só

2 db Narancs lereszelt héja

Citromjéghez a torta tetejére

150 g Porcukor

1 db Citrom leve