leendő
partnereinknek

Narancsos mascarpone krémes kakaós piskótatorta

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , tojás , glutén

Elkészítés

1.

Keverjük össze a piskóta összetevőit.

2.

Egy kerek tortaforma aljára szorítsunk egy darab sütőpapírt, az oldalát kenjük ki egy kis vajjal. Öntsük a masszát a formába. Tegyük 180 C-ra előmelegített sütőbe és süssük 30-35 percig, amíg kész nem lesz. Tegyük egy rácsra és hagyjuk hűlni. (Ha van több formánk, célszerű 3 részben sütni, 3 teljesen egyforma piskóta lapot.)

3.

Ha hűlt valamelyest, akkor vágjuk 3 felé.

4.

Közben készítsük el a krémet. A mascarponét keverjük szép simára a porcukorral és a narancshéjjal. Kenjük be vele a rétegek tetejét.

5.

Verjünk föl kb. fél liter, legalább 35%-os tejszínt 1-2 evőkanál porcukorral szép keményre. Kenjük be vele a tortát. Díszíthetjük narancs gerezdekkel is.

Hozzávalók

A KRÉMHEZ

500 g Szarvasi mascarpone

150 g Porcukor

2 db Narancs

A PISKÓTÁHOZ

300 g Cukor

6 db Tojás

240 g Liszt

3 tk. Sütőpor

2-3 ek., kb. 40 ml Tej

60 Kakaópor

TEJSZÍNHAB A TÁLALÁSHOZ