
Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , tojás , glutén1.
Keverjük össze a piskóta összetevőit.
2.
Egy kerek tortaforma aljára szorítsunk egy darab sütőpapírt, az oldalát kenjük ki egy kis vajjal. Öntsük a masszát a formába. Tegyük 180 C-ra előmelegített sütőbe és süssük 30-35 percig, amíg kész nem lesz. Tegyük egy rácsra és hagyjuk hűlni. (Ha van több formánk, célszerű 3 részben sütni, 3 teljesen egyforma piskóta lapot.)
3.
Ha hűlt valamelyest, akkor vágjuk 3 felé.
4.
Közben készítsük el a krémet. A mascarponét keverjük szép simára a porcukorral és a narancshéjjal. Kenjük be vele a rétegek tetejét.
5.
Verjünk föl kb. fél liter, legalább 35%-os tejszínt 1-2 evőkanál porcukorral szép keményre. Kenjük be vele a tortát. Díszíthetjük narancs gerezdekkel is.
500 g Szarvasi mascarpone
150 g Porcukor
2 db Narancs
300 g Cukor
6 db Tojás
240 g Liszt
3 tk. Sütőpor
2-3 ek., kb. 40 ml Tej
60 Kakaópor
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!