leendő
partnereinknek

Narancsos, csokoládé darabos, mascarponés torta

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás , szójabab

Elkészítés

1.

Verjük fel a tojásokat a cukorral és a csipet sóval szép habosra.

2.

Keverjük hozzá a mascarponét. Legyen jó sima, homogén a tészta.

3.

Majd keverjük hozzá a leszitált lisztet, sütőport, az apróra vágott csokoládét és narancshéjat.

4.

Kenjük ki a formákat vajjal és liszttel. Osszuk el bennük a tésztát. (Betehetjük egy nagyobb, 26 cm-es formába is az egész tésztát.)

5.

180 fokra előmelegített sütőben süssük őket kb. 40 percig. Tűpróbával ellenőrizzük a készültségét. Hagyjuk hűlni, majd langyosan, vagy szobahőmérsékleten szeleteljük és tálaljuk.

Hozzávalók

375 g Szarvasi mascarpone

300 g Liszt

6 db Tojás

210 g Cukor

1 tasak, kb 2-3 tk. Sütőpor

1 db Narancs

120 g Étcsoki