leendő
partnereinknek

Narancsos-csokis cupcake-ek mascarponés csúccsal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Gyerekeknek , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Tegyük a muffin papírokat a muffin formákba.

2.

Egy tálban keverjük simára a kakaót a forró vízzel, majd hűtsük ki.

3.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval.

4.

Egy konyhai robotgépben verjük fel simára a vajat a cukorral.

5.

Majd keverjük hozzá a tojást egyenként. Keverjük hozzá a vanília esszenciát is.

6.

Ezután keverjük hozzá a lisztes keveréket.

7.

Majd adjuk hozzá a vízzel hígított kakaót és keverjük simára vele.

8.

Kanalazzuk a muffin formákba a mixet, úgy, hogy kb. 2/3-ig töltsük meg a formákat.

9.

Ezután tegyük őket a sütőbe és süssük készre kb. 20 perc alatt. Ellenőrizzük tűpróbával. Ne süssük túl, különben száraz lesz a cupcake-ünk. Ha készen vannak, vegyük ki és hűtsük le őket.

10.

Verjünk föl egy doboz Szarvasi Mascarponét porcukorral. Habzsák segítségével nyomjunk szép csúcsokat a kihűlt cupcake-ekre. Dekoráljuk őket karácsonyi ostyadekorációkkal.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

50 g Kakaópor

175 g Liszt

120 g Vaj

200 g Cukor

2 db Tojás

1 tk. Sütőpor

1 ek. Vaníliaesszencia

250 ml Víz

40-50 g Porcukor

KARÁCSONYI OSTYADEKORÁCIÓK