leendő
partnereinknek

Narancsdzsemes jégkrém mascarponéval, csokoládéval

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Allergének

tej , tojás , szójabab

Elkészítés

1.

A tojássárgákat verjük fel szép habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.

2.

A mascarponét közben melegítsük fel egy lábosban. Szép lassan keverjük a tojáshoz. Ezután öntsük vissza a lábosba és kis lángon állandóan kevergetve sűrítsük be majdnem puding állagúra.

3.

Hűtsük le a lábost hideg vízben, majd tegyük hűtőbe.

4.

Ezután fagylaltgépben dolgozzuk szép sima krémmé. A vége előtt nem sokkal keverjük hozzá a narancslekvárt és keverjük még egy kicsit. Legvégül keverjük hozzá az apróra vágott étcsokoládét. Fagyasztóban fagyasszuk meg készre. Amennyiben nincs fagylaltkészítő gépünk, akkor egyszerűen tegyük egy műanyag dobozba a krémet és tegyük fagyasztóba. 5-10 percenként mindig vegyük ki és egy villával alaposan keverjük föl. A végén ugyanúgy adjuk hozzá a dzsemet és a csokoládét.

Hozzávalók

500 g Szarvasi mascarpone

4 db Tojás sárgája

40 (1 tasak) g Vaníliás cukor

2 g Cukor

300 g Narancsdzsem

90 g Étcsoki