
Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Allergének
tej , tojás , szójabab1.
A tojássárgákat verjük fel szép habosra a cukorral és a vaníliás cukorral.
2.
A mascarponét közben melegítsük fel egy lábosban. Szép lassan keverjük a tojáshoz. Ezután öntsük vissza a lábosba és kis lángon állandóan kevergetve sűrítsük be majdnem puding állagúra.
3.
Hűtsük le a lábost hideg vízben, majd tegyük hűtőbe.
4.
Ezután fagylaltgépben dolgozzuk szép sima krémmé. A vége előtt nem sokkal keverjük hozzá a narancslekvárt és keverjük még egy kicsit. Legvégül keverjük hozzá az apróra vágott étcsokoládét. Fagyasztóban fagyasszuk meg készre. Amennyiben nincs fagylaltkészítő gépünk, akkor egyszerűen tegyük egy műanyag dobozba a krémet és tegyük fagyasztóba. 5-10 percenként mindig vegyük ki és egy villával alaposan keverjük föl. A végén ugyanúgy adjuk hozzá a dzsemet és a csokoládét.
500 g Szarvasi mascarpone
4 db Tojás sárgája
40 (1 tasak) g Vaníliás cukor
2 g Cukor
300 g Narancsdzsem
90 g Étcsoki
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!