Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej , tojás , glutén1
A meghámozott krumplit reszeljük le és alaposan sózzuk be. Hagyjuk állni, majd 15-20 perc múlva jól csavarjuk ki. Keverjük össze 4 ek liszttel és 2 tojással.
2
Közben a karajt vágjuk 4 egyforma szeletbe. Majd vágjuk be mind a 4 szeletet, mintha félbe akarnánk vágni, de ne vágjuk el teljesen. Hajtsuk a vágásnál ketté, majd klopfoljuk ki őket. Sózzuk be, majd tegyünk a közepükbe egy-egy szelet mozzarella sajtot. Hajtsuk össze őket szorosan..
3
Ezután bundázzuk be a krumplis masszába. Forró olajban süssük ki őket. Ha túl vastagok lennének, akkor 5-8 percre még tegyük 200 C-os sütőbe őket, hogy a közepük is biztosan átsüljön. Tálaljuk salátával.
150 g Szarvasi pizza mozzarella
600 g Karaj
4-5 (700g) db Burgonya
2 db Tojás
60 g Liszt
Só
Olaj a sütéshez
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!