leendő
partnereinknek

Mozzarellával sütött penne sonkával, brokkolival és ricottával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Fitt

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A tésztát főzzük meg „al dente”, bő sós vízben. Majd szűrjük le, de hagyjunk meg egy keveset a főzővízből.

2.

Közben a brokkolit is főzzük meg lobogó sós vízben roppanósra, majd szedjük kisebb rózsákra.

3.

Egy mélyebb serpenyőben, vagy egy lábosban forrósítsunk fel egy kevés vajat és futtassuk át rajta a kockára, vagy csíkokra vágott sonkát.

4.

Öntsük rá a tésztát, adjuk hozzá a mascarponét és egy keveset a főzővízből. Jól forgassuk át. Majd keverjük hozzá a ricottát, a kézzel kisebb darabokra szedett mozzarella sajt felét , és végül a brokkoli rózsákat. Óvatosan forgassuk át megint, vigyázva, hogy a brokkoli ne törjön szét. Enyhén sózzuk, borsozzuk.

5.

Öntsük át egy vajjal kikent hőálló tálba. Tépkedjük a sajt másik felét a tetejére. Tegyük 200 fokos sütőbe kb. 10 percre, míg a sajt szépen ráolvad. A sütőből kivéve tálalhatjuk is.

Hozzávalók

150 g Szarvasi mascarpone

250 g Szarvasi ricotta

100 g Sonka

Néhány g Vaj

Bors

250 g Brokkoli

350 g Penne

100 g Szarvasi mozzarella