Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
FittAllergének
tej , glutén1.
A tésztát főzzük meg „al dente”, bő sós vízben. Majd szűrjük le, de hagyjunk meg egy keveset a főzővízből.
2.
Közben a brokkolit is főzzük meg lobogó sós vízben roppanósra, majd szedjük kisebb rózsákra.
3.
Egy mélyebb serpenyőben, vagy egy lábosban forrósítsunk fel egy kevés vajat és futtassuk át rajta a kockára, vagy csíkokra vágott sonkát.
4.
Öntsük rá a tésztát, adjuk hozzá a mascarponét és egy keveset a főzővízből. Jól forgassuk át. Majd keverjük hozzá a ricottát, a kézzel kisebb darabokra szedett mozzarella sajt felét , és végül a brokkoli rózsákat. Óvatosan forgassuk át megint, vigyázva, hogy a brokkoli ne törjön szét. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
5.
Öntsük át egy vajjal kikent hőálló tálba. Tépkedjük a sajt másik felét a tetejére. Tegyük 200 fokos sütőbe kb. 10 percre, míg a sajt szépen ráolvad. A sütőből kivéve tálalhatjuk is.
150 g Szarvasi mascarpone
250 g Szarvasi ricotta
100 g Sonka
Néhány g Vaj
Só
Bors
250 g Brokkoli
350 g Penne
100 g Szarvasi mozzarella
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!