leendő
partnereinknek

Mozzarellával és spenóttal töltött pulyka fasírt

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Ünnepi

Allergének

tej , mustár , tojás

Elkészítés

1.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Olvasszuk ki a spenótot, és jól csavarjuk ki a vizet belőle. Vágjuk finomra a hagymát és a petrezselyemzöldet. Reszeljük le a fokhagymát.

2.

Keverjük a darált húshoz a tojást és a zsemlemorzsát. Keverjük hozzá a többi összetevőt is a ketchup, a spenót és a mozzarella kivételével. Hagyjuk kb. 10 percig állni.

3.

Tegyünk le egy alufólia csíkot egy sima felületre. Erre tegyük rá a masszát, és simítsuk ki kb. 2 cm vastagra. Szórjuk rá a spenót leveleket és a lereszelt mozzarella sajtot.

4.

Az alufólia segítségével tekerjük fel a masszát. A végeit jól nyomkodjuk be. A tetejét kenjük be a ketchuppal.

5.

Egy hőálló tálba locsoljunk egy kis olajat. Erre tegyük rá a fasírtot. Rakjuk be a sütőbe kb. 75 percre és süssük készre.

Hozzávalók

200 g Szarvasi mozzarella

750 g Darált pulyka

450 g Spenótlevél

2 ek. Worcester szósz

1 kk. / 1/4 ek. Dijoni mustár

1 db Tojás

2 gerezd Fokhagyma

1 csokor Petrezselyemzöld

3 ek. ketchup

Bors

KEVÉS OLAJ