Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Vegetáriánus , FittAllergének
tej , glutén1.
A gombáknak vegyük ki a tönkjét és tisztítsuk meg a kalapokat.
2.
Tegyük egy tepsire őket, locsoljuk meg olíva olajjal. Ízesítsük egy pár csipet kakukkfűvel, egy kevés citromhéjjal, sóval és borssal.
3.
Tegyük 200 fokos sütőbe és kb. 15 perc alatt süssük elő őket.
4.
Közben készítsük el a tölteléket. Reszeljük le a mozzarella sajtot, csíkozzuk fel az aszalt paradicsomot. A sonkát vágjuk kisebb kockákra, a bazsalikomot vágjuk finomra. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze az összetevők
5.
Az elősütött gombakalapokat töltsük meg ezzel a mozzarellás töltelékkel, majd szórjunk egy kevés zsemlemorzsát a tetejükre. Tegyük vissza a sütőbe és kb. 10 perc alatt süssük őket készre.
Tálaljuk rukkola salátával, fogyasszuk akár előételként, akár főételként.
100 g Szarvasi mozzarella
4 NAGY FEJ TÖLTENI VALÓ GOMBA
6-8 db Aszalt paradicsom
60-80 g Sonka
10-12 db Bazsalikom levél
NÉHÁNY CSIPET FRISS KAKUKKFŰ
1 tk. Citromhéj
1 ek. Zsemlemorzsa
Só
Bors
OLÍVAOLAJ
RUKKOLA SALÁTA A TÁLALÁSHOZ
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!