leendő
partnereinknek

Mozzarellával és friss fügével töltött csirkemell

MOZZARELLÁVAL ÉS FRISS FÜGÉVEL TÖLTÖTT CSIRKEMELL

Elkészítési idő

60-120 perc

MOZZARELLÁVAL ÉS FRISS FÜGÉVEL TÖLTÖTT CSIRKEMELL

Kategória

Főételek

MOZZARELLÁVAL ÉS FRISS FÜGÉVEL TÖLTÖTT CSIRKEMELL

Cimkék

Fitt
MOZZARELLÁVAL ÉS FRISS FÜGÉVEL TÖLTÖTT CSIRKEMELL

Allergének

tej

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella

2 szelet Csirkemell filé

2 gerezd Fokhagyma

2 ek. Olaj

ROZMARINGOS, CITROMOS, BORSOS, CSILIS, SÓS FŰSZERMALOM

1 db Füge

Elkészítés

1.

A csirkemelleket vágjuk be középen hosszában és hajtsuk ketté. Fűszerezzük be jól a fűszerkeverékkel, és tegyük hűtőbe egy órára.

2.

A mozzarella sajtot vágjuk 6 szeletre. A friss fügét is szeleteljük fel. A fokhagymát vágjuk apróra.

3.

Töltsük meg velük a csirkemelleket, majd fogpiszkálóval tűzzük őket össze.

4.

Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevés olajat, és pirítsuk meg a csirkemell mindkét oldalát fehéredésig.

5.

Majd tegyük egy teflonos tepsibe, és a zöldségkörettel együtt süssük kb. 10 percig még 200 fokos sütőben, fólia nélkül.

Tálaljuk sült padlizsánszeletekkel és paprikába töltött ratatouille-val.