leendő
partnereinknek

Mozzarellával és darált hússal sütött penne

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1

Bő, sós vízben főzzük a pennét roppanósra. Közben egy kevés olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.

2.

Adjuk hozzá a darált húst, és közepes lángon időnként megkeverve pirítsuk 10-12 percig. Közben sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a babérlevelet, a kakukkfüvet és a bazsalikomot. A pirítás végén adjuk hozzá a negyedekbe vágott koktélparadicsomot és forgassuk össze vele.

3.

A leszűrt pennével keverjük össze a ragut, és adjunk hozzá egy darab kisebb kockákra összevágott Szarvasi Mozzarella sajtot. Egy kevés vajjal kenjünk ki egy hőálló edényt, és öntsük bele az összekevert tésztát. A tetejére szórjuk rá a másik darab kisebb kockákra összevágott Szarvasi Mozzarellát.

4.

Tegyük a tálat 190 fokos sütőbe és 10-12 perc alatt süssük össze a tésztát úgy, hogy a sajt szépen olvadjon a tetejére. Tálaljuk friss bazsalikom levelekkel.

Hozzávalók

200 g Szarvasi mozzarella

400 g Darált sertéshús

400 g Penne

8-10 db Koktélparadicsom

1 ek. Bazsalikom

1 tk. Kakukkfű

1 db Babérlevél

1 db Vöröshagyma

2-3 gerezd Fokhagyma

1 ek. Olaj

40 g Vaj

4-5 db Bazsalikom levél

Bors