Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
tej , glutén1
Bő, sós vízben főzzük a pennét roppanósra. Közben egy kevés olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.
2.
Adjuk hozzá a darált húst, és közepes lángon időnként megkeverve pirítsuk 10-12 percig. Közben sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a babérlevelet, a kakukkfüvet és a bazsalikomot. A pirítás végén adjuk hozzá a negyedekbe vágott koktélparadicsomot és forgassuk össze vele.
3.
A leszűrt pennével keverjük össze a ragut, és adjunk hozzá egy darab kisebb kockákra összevágott Szarvasi Mozzarella sajtot. Egy kevés vajjal kenjünk ki egy hőálló edényt, és öntsük bele az összekevert tésztát. A tetejére szórjuk rá a másik darab kisebb kockákra összevágott Szarvasi Mozzarellát.
4.
Tegyük a tálat 190 fokos sütőbe és 10-12 perc alatt süssük össze a tésztát úgy, hogy a sajt szépen olvadjon a tetejére. Tálaljuk friss bazsalikom levelekkel.
200 g Szarvasi mozzarella
400 g Darált sertéshús
400 g Penne
8-10 db Koktélparadicsom
1 ek. Bazsalikom
1 tk. Kakukkfű
1 db Babérlevél
1 db Vöröshagyma
2-3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olaj
40 g Vaj
4-5 db Bazsalikom levél
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!