leendő
partnereinknek

Mozzarellás, zöldséges tészta, élesztős leveles tésztakosárban

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , glutén , zeller , szójabab , mustár , tojás

Elkészítés

1.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az élesztős leveles tésztát 2-3 mm vékonyságúra kinyújtjuk, majd egy kb. 22 cm átmérőjű és 5 cm magasságú hőálló tálat kibélelünk vele, megszurkáljuk és kb.25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. A maradék leeső tésztából kb. 2cm- es csíkokat vágunk. A tésztacsíkokból kb. 22 cm átmérőjű peremet készítünk, a csíkokat egymásra rétegezzük, addig folytatjuk, amíg a tésztacsíkok el nem fogynak (a rétegek közét felvert tojással kenjük meg). Sütőlemezre helyezzük és megkenjük tojással, és kb. 15-20 perc alatt készre sütjük.

2.

A vizet feltesszük forrni a száraztésztának. A zöldségeket előkészítjük, tetszőleges formára felvágjuk, a sárgarépát, brokkolit, karfiolt kicsit megpároljuk. A mini mozzarellát összevagdaljuk. A szalonnát és a virslit kisebb kockákra, karikákra vágjuk. A fokhagymát, gyömbért apróra vágjuk. A száraztésztát kb. 10 perc alatt kifőzzük, majd leszűrjük.

3.

Egy serpenyőben a kókuszzsírt felforrósítjuk és megpirítjuk benne az apróra vágott fokhagymát és gyömbért, majd hozzáadjuk az összevágott szalonnát, virslit és ezt is megpirítjuk.

5.

A kifőtt tésztát és az összevagdalt zöldségeket, mini mozzarellát a raguhoz adjuk, majd jól átforgatjuk.

6.

A kihült leveles tésztakosárra ráhelyezzük a peremet, majd beletöltjük a mozzarellás, zöldséges tésztát, és tálaljuk.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mascarpone

100 g Szarvasi mozzarella mini

100 g Penne

100 ml Tejszín

50 g / kb. 2-3 db Virsli

2 gerezd Fokhagyma

ZÖLDFŰSZEREK

20 G KÓKUSZZSÍR

1-2 db Tojás

A DÍSZÍTÉSHEZ

50 g Szeletelt mozzarella

KEVÉS FAMÍLIA VITALE SZÉLESMETÉLT

KEVÉS RUKKOLA, PAPRIKA, UBORKA, PARADICSOM, SÁRGARÉPA, SZALONNA ÉS LUCERNACSÍRA