leendő
partnereinknek

Mozzarellás tésztasaláta

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Falatkák

Címkék

Vegetáriánus , Fitt , Gyerekeknek

Allergének

tej , diófélék , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Főzzük meg a tésztát bő, lobogó, sós vízben, majd szűrjük le és hűtsük ki.

2.

Közben olvasszuk ki és forrázzuk le a zöldbabot (lehetőleg zöldhüvelyűt használjunk).

3.

A tésztát keverjük össze a zöldbabbal, a mozzarellával, a negyedekre vágott paradicsommal, a mandulával, sóval, borssal és egy evőkanál jó minőségű, zamatos, extra szűz olíva olajjal. A tésztát és a zöldbabot előző este is megfőzhetjük, de csak reggel, indulás előtt keverjük össze a hideg összetevőket. Tegyünk a saláta mellé egy kis zöld salátát és csomagoljunk hozzá 1-2 gyümölcsöt is.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella mini

100 g Zöldbab

2 ek. Pirított, tört mandula

1 ek. Olívaolaj

100 g Tészta

6-8 db Koktélparadicsom