Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
ÜnnepiAllergének
tej , glutén1
A krumplit és az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.
2
A tejszínt egy nagyobb lábosban melegítsük fel. Reszeljünk bele fokhagymát és szórjuk meg kakukkfűvel. Tegyük bele a krumpli és édesburgonya szeleteket, jól melegítsük föl. Sózzuk meg.
3
A sütőt melegítsük elő 190 C-ra. Egy kb 23 cm-es kapcsos sütőformát béleljünk ki sütőpapírral (természetesen sütőtálban is készíthetjük). Tegyük alulra a tejszínes krumplinak kb. az egyharmadát. Erre rakjunk vékony szeletekre vágott kolbászt és kisebb darabokra vágott maradék főtt sonkát(opcionálisan vékonyra szelt főtt tojást is tehetünk rá). Reszeljük rá az egyik sajtot.
4
Majd tegyük rá a krumpli másik harmadát, a maradék kolbászt és sonkát, illetve reszeljük rá a második sajtot is.
5
Végül halmozzuk rá a maradék krumplit, szépen egyengessük el, majd reszeljük le a harmadik sajtot is. Végül szórjuk meg nagy szemű zsemlemorzsával. Tegyük be a sütőbe kb 30-35 percre, illetve míg szép pirosra és puhára nem sül.
1200 g Burgonya
1 db Édesburgonya
300 g Szarvasi mozzarella
150 g Sonka
150 g Füstölt kolbász
250 ml Tejszín
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Zsemlemorzsa
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!