leendő
partnereinknek

Mozzarellás, tejszínes húsvéti rakott burgonya

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Ünnepi

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1

A krumplit és az édesburgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre.

2

A tejszínt egy nagyobb lábosban melegítsük fel. Reszeljünk bele fokhagymát és szórjuk meg kakukkfűvel. Tegyük bele a krumpli és édesburgonya szeleteket, jól melegítsük föl. Sózzuk meg.

3

A sütőt melegítsük elő 190 C-ra. Egy kb 23 cm-es kapcsos sütőformát béleljünk ki sütőpapírral (természetesen sütőtálban is készíthetjük). Tegyük alulra a tejszínes krumplinak kb. az egyharmadát. Erre rakjunk vékony szeletekre vágott kolbászt és kisebb darabokra vágott maradék főtt sonkát(opcionálisan vékonyra szelt főtt tojást is tehetünk rá). Reszeljük rá az egyik sajtot.

4

Majd tegyük rá a krumpli másik harmadát, a maradék kolbászt és sonkát, illetve reszeljük rá a második sajtot is.

5

Végül halmozzuk rá a maradék krumplit, szépen egyengessük el, majd reszeljük le a harmadik sajtot is. Végül szórjuk meg nagy szemű zsemlemorzsával. Tegyük be a sütőbe kb 30-35 percre, illetve míg szép pirosra és puhára nem sül.

Hozzávalók

1200 g Burgonya

1 db Édesburgonya

300 g Szarvasi mozzarella

150 g Sonka

150 g Füstölt kolbász

250 ml Tejszín

2 gerezd Fokhagyma

2 ek. Zsemlemorzsa

Bors