leendő
partnereinknek

Mozzarellás, sonkás lepény

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A lilahagymát hámozzuk meg és vágjuk cikkekre. Forrósítsunk fel kevés olívaolajat egy serpenyőben. Majd kis lángon, lefedve fonnyasszuk meg rajta a hagyma cikkeket.

2.

Ezalatt hajtsuk ki a tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire. A széleitől kb. 1 cm-re vágjunk belé egy csíkot, ez lesz a pereme.

3.

A paradicsomot vágjuk föl vékony szeletekre és tegyük a tésztára. Tegyük 180 fokra felmelegített sütőbe és süssük meg halvány sárgára.

4.

Ezután vegyük ki a sütőből és morzsoljuk rá a kékpenészes sajtot. Szúrjuk rá a lilahagymát és tépkedjük rá a sonkát. Végül helyezzük rá a szeletelt mozzarella sajtot is. Tegyük vissza a sütőbe és süssük további 10 percig, míg a sajt szépen ráolvad. Tálaláskor díszítsük friss bazsalikom levelekkel.

Hozzávalók

100 g Szarvasi pizza mozzarella

275g, 1 csomag csomag Leveles tészta

100 g Kék sajt

1 db Paradicsom

4 g Sonka

2 db Lilahagyma

Néhány db Bazsalikom levél

Néhány ek. Olívaolaj