Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
VendégváróAllergének
tej , glutén1.
A lilahagymát hámozzuk meg és vágjuk cikkekre. Forrósítsunk fel kevés olívaolajat egy serpenyőben. Majd kis lángon, lefedve fonnyasszuk meg rajta a hagyma cikkeket.
2.
Ezalatt hajtsuk ki a tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire. A széleitől kb. 1 cm-re vágjunk belé egy csíkot, ez lesz a pereme.
3.
A paradicsomot vágjuk föl vékony szeletekre és tegyük a tésztára. Tegyük 180 fokra felmelegített sütőbe és süssük meg halvány sárgára.
4.
Ezután vegyük ki a sütőből és morzsoljuk rá a kékpenészes sajtot. Szúrjuk rá a lilahagymát és tépkedjük rá a sonkát. Végül helyezzük rá a szeletelt mozzarella sajtot is. Tegyük vissza a sütőbe és süssük további 10 percig, míg a sajt szépen ráolvad. Tálaláskor díszítsük friss bazsalikom levelekkel.
100 g Szarvasi pizza mozzarella
275g, 1 csomag csomag Leveles tészta
100 g Kék sajt
1 db Paradicsom
4 g Sonka
2 db Lilahagyma
Néhány db Bazsalikom levél
Néhány ek. Olívaolaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!