leendő
partnereinknek

Mozzarellás rántotta avokádós pirítóssal

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Reggelik

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , tojás , glutén , mustár

Elkészítés

1.

Az avokádót vágjuk félbe, kanalazzuk ki a húsát, és egy villával törjük jól össze. Adjuk hozzá a majonézt, pár csepp citromlét, egy kis sót, borsot. Keverjük össze.

2.

A tojásokat egy tálban verjük fel. Sózzuk, borsozzuk. Egy kis vajon süssünk belőlük rántottát. A végén reszeljük bele a mozzarellát és keverjük el.

3.

Közben a kenyérszeleteket pirítsuk meg. A rukkolát mossuk meg és szárítsuk le. Forgassuk meg egy kis balzsamecetben és olíva olajban.

4.

Tálalás előtt kenjük az avokádó krémet a kenyérszeletekre. Tálaljuk a salátával és a rántottával.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella

4 db Tojás

1 db Avokádó

2 szelet Kenyér

60 g Rukkola

2 ek. Majonéz

1/2 ek. Citromlé

5 g Vaj

1-2 ek. Olívaolaj

Balzsamecet

Bors