Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej , glutén , tojás1.
A leveles tésztát olvasszuk ki. (Ha nagyobb méretűt kapunk, azt vágjuk föl kb. 20x10 cm-es darabokra.)
2.
200 fokos sütőben süssük meg a paprikákat egy tepsiben. Tegyük őket egy edénybe, és fedjük le folpackkal. 10-15 perc múlva könnyedén le tudjuk majd a héjukat húzni. Szedjük ki a magjukat, és vágjuk vékonyabb csíkokra őket.
3.
A kiolvadt tésztalapok széleitől kb. 1 cm-re vágjunk be egy késsel végig egy szélt, de vigyázzunk, nehogy elvágjuk a tésztát. Szórjuk meg parmezánnal, de a szélét hagyjuk ki. Majd helyezzük rá a sült paprika szeleteket, és locsoljuk meg olívaolajjal.
4.
Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd 180 fokra előmelegített sütőben süssük készre őket 15-20 perc alatt.
5.
Miután kivettük, hagyjuk egy kicsit hűlni. Tegyük rá a vékonyra szelt mozzarella sajtot és a paradicsomot. Szórjuk meg a tetejét bazsalikommal. Fogyasszuk langyosan, vagy szobahőmérsékletlen.
400 g Szarvasi mozzarella
4 db Paradicsom
4 lap Fagyasztott leveles tészta
2 Kaliforniai paprika
2 ek. Reszelt parmezán
15-20 db Bazsalikom levél
2-3 ek. Olívaolaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!