leendő
partnereinknek

Mogyoróvajas mascarpone torta

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

földimogyoró , tojás , tej

Elkészítés

1.

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.

2.

A vajat olvasszuk fel. Egy konyhai robotgépben dolgozzuk össze a kekszet a vajjal. Béleljük ki egy csatos sütőforma (kb.22-25 cm átmérőjű) alját sütőpapírral. Erre jól nyomkodjuk le a vajas keksz darálékot. Tegyük a sütőbe kb. 5 percre.

3.

Közben keverjük össze a mascarponét a tojással és a cukorral. Kanalazzuk rá a kekszes alapra. Vegyük lejjebb a hőfokot 150 fokra. Tegyük be a tortát, és süssük kb. 45 percig, illetve míg össze nem áll a krém.

4.

A tejfölt keverjük ki 2 ek. porcukorral. Vegyük ki a tortát, és öntsük a tetejére. Tegyük vissza 10 percre.

5.

Miután kivettük, hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy szebben tudjuk szeletelni. Szeletelés előtt szórjuk meg a tetejét durvára vágott mogyoróval.

Hozzávalók

150 g Mogyoróvaj

2 db Tojás

100 g Cukor

1 bögre, kb. 225 g Tejföl

3 ek. Mogyoró

200 g Zabkeksz

80 g Vaj