Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
földimogyoró , tojás , tej1.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
2.
A vajat olvasszuk fel. Egy konyhai robotgépben dolgozzuk össze a kekszet a vajjal. Béleljük ki egy csatos sütőforma (kb.22-25 cm átmérőjű) alját sütőpapírral. Erre jól nyomkodjuk le a vajas keksz darálékot. Tegyük a sütőbe kb. 5 percre.
3.
Közben keverjük össze a mascarponét a tojással és a cukorral. Kanalazzuk rá a kekszes alapra. Vegyük lejjebb a hőfokot 150 fokra. Tegyük be a tortát, és süssük kb. 45 percig, illetve míg össze nem áll a krém.
4.
A tejfölt keverjük ki 2 ek. porcukorral. Vegyük ki a tortát, és öntsük a tetejére. Tegyük vissza 10 percre.
5.
Miután kivettük, hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy szebben tudjuk szeletelni. Szeletelés előtt szórjuk meg a tetejét durvára vágott mogyoróval.
150 g Mogyoróvaj
2 db Tojás
100 g Cukor
1 bögre, kb. 225 g Tejföl
3 ek. Mogyoró
200 g Zabkeksz
80 g Vaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!