leendő
partnereinknek

Mogyorós vanília jégkrémszendvics

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Gyerekeknek , Vendégváró

Allergének

tej , tojás , földimogyoró , glutén

Elkészítés

1.

A mascarponét keverjük össze a tejjel, cukorral és tegyük fel melegedni. Vágjunk hosszában félbe egy vanília rudat, kaparjuk ki a magjait, majd tegyük héjastul, magostul a tejes alapba. Főzzük 15-20 percig kb. 90 C-on (a lényeg, hogy mindig forráspont alatt maradjunk kicsivel).

2.

Közben verjük fel egy gépi habverővel szép világosra a tojássárgákat.

3.

A vaníliás alapból szedjük ki a vaníliarúd héját, majd lassan keverjük a tojássárgákhoz. Öntsük vissza a lábosba, majd állandó keverés mellett, kis lángon sűrítsük be, vigyázva, hogy a tojás ne csapódjon ki.

4.

Hideg vízfürdőben hűtsük le, majd tegyük át egy műanyag dobozba és tegyük hűtőbe legalább egy órát.

5.

Ezután fagylaltgépben keverjük majdnem készre. Ekkor keverjük hozzá a mogyoróvajat, majd folytassuk a fagylaltgépben történő keverést, míg szép, dús, krémes, laza nem lesz a jégkrémünk. Tegyük műanyag dobozba ismét, majd tegyük fagyasztóba. Tálalás előtt 10-15 perccel vegyük ki a fagyasztóból. Kanalazzuk 2-2 db csokis keksz közé és úgy tálaljuk.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

500 ml Tej

4 db Tojás sárgája

1 db Vanília rúd

120 g Cukor

400 g Mogyoróvaj

Aprósütemény