Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Gyerekeknek , VendégváróAllergének
tej , tojás , földimogyoró , glutén1.
A mascarponét keverjük össze a tejjel, cukorral és tegyük fel melegedni. Vágjunk hosszában félbe egy vanília rudat, kaparjuk ki a magjait, majd tegyük héjastul, magostul a tejes alapba. Főzzük 15-20 percig kb. 90 C-on (a lényeg, hogy mindig forráspont alatt maradjunk kicsivel).
2.
Közben verjük fel egy gépi habverővel szép világosra a tojássárgákat.
3.
A vaníliás alapból szedjük ki a vaníliarúd héját, majd lassan keverjük a tojássárgákhoz. Öntsük vissza a lábosba, majd állandó keverés mellett, kis lángon sűrítsük be, vigyázva, hogy a tojás ne csapódjon ki.
4.
Hideg vízfürdőben hűtsük le, majd tegyük át egy műanyag dobozba és tegyük hűtőbe legalább egy órát.
5.
Ezután fagylaltgépben keverjük majdnem készre. Ekkor keverjük hozzá a mogyoróvajat, majd folytassuk a fagylaltgépben történő keverést, míg szép, dús, krémes, laza nem lesz a jégkrémünk. Tegyük műanyag dobozba ismét, majd tegyük fagyasztóba. Tálalás előtt 10-15 perccel vegyük ki a fagyasztóból. Kanalazzuk 2-2 db csokis keksz közé és úgy tálaljuk.
250 g Szarvasi mascarpone
500 ml Tej
4 db Tojás sárgája
1 db Vanília rúd
120 g Cukor
400 g Mogyoróvaj
Aprósütemény
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!