leendő
partnereinknek

Mini sajtkrémtorta gránátalmával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. A kekszet morzsoljuk szét, és keverjük össze egy evőkanál puha vajjal. Majd nyomkodjuk egy 6 db-os muffinforma formáinak az aljába. Lehetőleg szilikon formát rakjunk bele, ha nincs, akkor jó minőségű papírformákba tegyük. Majd tegyük a sütőbe kb. 10 percre.

2.

Ezalatt verjük fel a mascarponét a cukorral, a citromlével és a vanília aromával. Majd keverjük hozzá a tojást.

3.

Miután kivettük a muffinformát a sütőből, kanalazzuk a formákba a krémet. Majd vegyük le 160 C-ra a sütő hőmérsékletét, és süssük meg benne a tortácskákat kb. 20 perc alatt, illetve addig, mikor már nem folyik a közepük.

4.

Ha kész, kapcsoljuk ki a sütőt és egy résnyire nyissuk ki az ajtaját. Hagyjuk még bent 10 percig a sütiket. Majd vegyük ki és hagyjuk hűlni. Ezután tegyük a hűtőbe legalább egy órára.

5.

Mielőtt tálalnánk, vágjuk félbe a gránátalmát. Az egyik felét facsarjuk ki, míg a másik feléből szedjük ki a magokat. A kifacsart levet pici cukorral beforralhatjuk, hogy sűrűbb legyen.

6.

Tálaláskor a tortácskákat vegyük ki a formából és a tetejükre öntsük a gránátalma besűrített levét. Ezután tegyük rájuk a gránátalma szemeket. Szórjuk meg porcukorral.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

110 g Cukor

1 ek. Citromlé

50-60 g Zabkeksz

1 db Tojás

1/2 ek. Vanília aroma

1 db Gránátalma

15 g Vaj