Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Allergének
tej , tojás1.
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. A kekszet morzsoljuk szét, és keverjük össze egy evőkanál puha vajjal. Majd nyomkodjuk egy 6 db-os muffinforma formáinak az aljába. Lehetőleg szilikon formát rakjunk bele, ha nincs, akkor jó minőségű papírformákba tegyük. Majd tegyük a sütőbe kb. 10 percre.
2.
Ezalatt verjük fel a mascarponét a cukorral, a citromlével és a vanília aromával. Majd keverjük hozzá a tojást.
3.
Miután kivettük a muffinformát a sütőből, kanalazzuk a formákba a krémet. Majd vegyük le 160 C-ra a sütő hőmérsékletét, és süssük meg benne a tortácskákat kb. 20 perc alatt, illetve addig, mikor már nem folyik a közepük.
4.
Ha kész, kapcsoljuk ki a sütőt és egy résnyire nyissuk ki az ajtaját. Hagyjuk még bent 10 percig a sütiket. Majd vegyük ki és hagyjuk hűlni. Ezután tegyük a hűtőbe legalább egy órára.
5.
Mielőtt tálalnánk, vágjuk félbe a gránátalmát. Az egyik felét facsarjuk ki, míg a másik feléből szedjük ki a magokat. A kifacsart levet pici cukorral beforralhatjuk, hogy sűrűbb legyen.
6.
Tálaláskor a tortácskákat vegyük ki a formából és a tetejükre öntsük a gránátalma besűrített levét. Ezután tegyük rájuk a gránátalma szemeket. Szórjuk meg porcukorral.
250 g Szarvasi mascarpone
110 g Cukor
1 ek. Citromlé
50-60 g Zabkeksz
1 db Tojás
1/2 ek. Vanília aroma
1 db Gránátalma
15 g Vaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!