leendő
partnereinknek

Mini hamburgerek szarvasi mozzarellával

MINI HAMBURGEREK SZARVASI MOZZARELLÁVAL

Elkészítési idő

60-120 perc

MINI HAMBURGEREK SZARVASI MOZZARELLÁVAL

Kategória

Szendvicsek

MINI HAMBURGEREK SZARVASI MOZZARELLÁVAL

Cimkék

Vendégváró
MINI HAMBURGEREK SZARVASI MOZZARELLÁVAL

Allergének

tej , tojás , glutén , mustár

Hozzávalók

A hamburgerhez

100 g Szarvasi pizza mozzarella

300 g Darált marhahús

1 fej Hagyma

Bors

1 db Tojás

2-3 ek. Zsemlemorzsa

3-4 db Koktélparadicsom

3-4 Saláta levél

1 ek. Mustár

A hamburger zsemléhez

250 g Kenyérliszt

170 ml Víz

1 ek. Olívaolaj

0,5 csomag Instant élesztő

Elkészítés

1.

Egy keverőtálban rakjuk össze a zsömlék hozzávalóit, és hagyjuk állni 5 percet. Majd dolgozzuk jól össze, lehet, hogy picivel kevesebb, vagy több vízre lesz szükségünk, ez a liszt minőségétől és a konyhánk klímájától is függ. Egy kilisztezett nyújtódeszkán dagasszuk a tésztát kb. 10 percig, míg sima, szép fényes tésztát nem kapunk. Majd tegyük egy tálba, fedjük le konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk kelni kb. másfél órát. Ezután formáljunk belőlük kb. 15 db kis golyót és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd fedjük le újra, és hagyjuk állni 5-10 percet. Ezután tegyük forró (200-220 fokos) sütőbe és süssük kb. 20 percig őket, majd levéve a hőt 170 fokra, süssük további 10-15 percet, míg szép aranybarnák nem lesznek. Kivéve a sütőből hagyjuk őket egy rácson hűlni. Ha fényesebb zsemléket szeretnénk, akkor sütés előtt egy kis tojással is bekenhetjük a tetejüket.

2.

Közben a darált húst keverjük össze az apróra vágott hagymával, sóval, borssal, tojással és zsemlemorzsával. Hagyjuk állni kb. 20 percet. Ezután formáljunk belőlük kb. 15 db húspogácsát. Tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire és 200 fokon süssük őket kb. 6-7 percig. Majd vegyük ki a tepsit a sütőből, és a kis szeletkékre vágott sajtot helyezzük a tetejükre. Tegyük vissza őket a sütőbe, és 2 perc alatt olvasszuk a tetejükre a sajtot.

3.

A zsemléket vágjuk félbe. Tegyünk az alsó felükre kisebb darabra tépett saláta leveleket, majd vékonyra szelt koktél paradicsomot. Erre rakjuk a húst. A fölső zsemle rész alját bekenhetjük egy kis mustárral, majd helyezzük a húspogácsára. Egy-egy fogpiszkálóval szúrjuk át őket, hogy egyben maradjanak. Tálaljuk melegen, vagy langyosan.

4.

Előre dolgozva a tésztát megdagaszthatjuk korábban is, és hagyhatjuk a hűtőben megkelni kb. 12 órán át. A húspogácsákat is elkészíthetjük korábban, de akkor a sózást hagyjuk későbbre, mielőtt megformáznánk őket. Sőt, nyersen le is fagyaszthatjuk, és csak a sütés napján kell elővegyük, így a party idejére sok munkától megszabadulunk.