leendő
partnereinknek

Mexikói pirított csirkemellel töltött sütőtök

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej

Elkészítés

1.

Válasszunk az ételhez egy olyan tököt, amely inkább tömzsibb, kerekebb, mintsem hosszú, hogy nagyobb üregbe tudjuk majd a tölteléket tölteni. A tököt vágjuk hosszában félbe, majd süssük meg egy tepsiben 200 fokon puhára, kb. fél óra alatt. Ha kész, kanalazzuk ki a magjait, a csúcsát pedig vágjuk le és tegyük félre más felhasználásra.

2.

Eközben vágjuk cikkekre a meghámozott lilahagymát és szeljük vékonyra a fokhagymát. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd nagy lángon pirítsuk meg rajta a hagymákat.

3.

Ezalatt vágjuk csíkokra a csirkemellet és a kaliforniai paprikát. Adjuk őket a hagymához és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Pirítsuk, míg el nem főtte a levét és kicsit meg nem barnul a csirkemell. A legvégén szeleteljük fel az újhagymát vékonyra, majd adjuk a csirkéhez a kukoricával együtt. Pirítsuk át vele 1-2 perc alatt. Ízesítsük egy kis sóval és frissen őrölt borssal.

4.

A sütőtök kivájt üregébe töltsük a fűszeres, zöldséges csirkemell csíkokat. Reszeljük le a mozzarella sajtot, majd szórjuk meg vele a tököket. Tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre, míg a sajt szépen rá nem olvad. Tálalhatjuk önmagában, vagy rizzsel, salátával is.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella

2 szelet Csirkemell filé

1 db, kb 1500 g Sült tök

100 g Csemege kukorica

1 Kaliforniai paprika

2 db Lilahagyma

2 szál Újhagyma

2 gerezd Fokhagyma

2-3 tk. Chili por

Bors