
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej1.
Válasszunk az ételhez egy olyan tököt, amely inkább tömzsibb, kerekebb, mintsem hosszú, hogy nagyobb üregbe tudjuk majd a tölteléket tölteni. A tököt vágjuk hosszában félbe, majd süssük meg egy tepsiben 200 fokon puhára, kb. fél óra alatt. Ha kész, kanalazzuk ki a magjait, a csúcsát pedig vágjuk le és tegyük félre más felhasználásra.
2.
Eközben vágjuk cikkekre a meghámozott lilahagymát és szeljük vékonyra a fokhagymát. Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd nagy lángon pirítsuk meg rajta a hagymákat.
3.
Ezalatt vágjuk csíkokra a csirkemellet és a kaliforniai paprikát. Adjuk őket a hagymához és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Pirítsuk, míg el nem főtte a levét és kicsit meg nem barnul a csirkemell. A legvégén szeleteljük fel az újhagymát vékonyra, majd adjuk a csirkéhez a kukoricával együtt. Pirítsuk át vele 1-2 perc alatt. Ízesítsük egy kis sóval és frissen őrölt borssal.
4.
A sütőtök kivájt üregébe töltsük a fűszeres, zöldséges csirkemell csíkokat. Reszeljük le a mozzarella sajtot, majd szórjuk meg vele a tököket. Tegyük vissza a sütőbe kb. 10 percre, míg a sajt szépen rá nem olvad. Tálalhatjuk önmagában, vagy rizzsel, salátával is.
100 g Szarvasi mozzarella
2 szelet Csirkemell filé
1 db, kb 1500 g Sült tök
100 g Csemege kukorica
1 Kaliforniai paprika
2 db Lilahagyma
2 szál Újhagyma
2 gerezd Fokhagyma
2-3 tk. Chili por
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!