Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej , glutén1.
A felszeletelt padlizsánt sózzuk be, és tegyük félre fél órára.
2.
Pirítsuk meg olajon az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a felaprított fokhagymát és a babérlevelet. Öntsük föl a leszűrt paradicsomkonzervvel, és főzzük 1-1.5 óráig. Ízesítsük sóval, borssal és frissen vágott bazsalikom levéllel.
3.
Közben csavarjuk ki a padlizsánszeleteket, és lisztben megforgatva süssük ki őket olajban, majd a paradicsomszósszal és mozzarellával felváltva rétegezzük őket egy hőálló tálba.
4.
A tetejét szórjuk meg parmezán sajttal, és süssük készre 200 fokos sütőben. Tálaljuk friss, ropogós ruccola salátával.
200 g Szarvasi pizza mozzarella
2 db Padlizsán
40 g Parmezán sajt
2 doboz Paradicsom konzerv
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 db Babérlevél
10-15 db Bazsalikom levél
2-3 ek. Olívaolaj
Liszt
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!