Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás1.
A meggyet magozzuk ki és szórjuk meg 100 g cukorral. Tegyük félre felhasználásig. (Szezonon kívül nyugodtan használjunk fagyasztott meggyet.)
2.
A szobahőmérsékletű vajat verjük fel a maradék cukorral szép habosra egy konyha robotgépben.
3.
Vegyük lejjebb a fokozatot és egyenként adjuk hozzá a tojást. Mindig keverjünk el egyet, majd csak ezután adjuk hozzá a következőt.
4.
Keverjük össze a lisztet a sóval. Adjunk belőle egy keveset a vajas mixhez és jól keverjük el.
5.
Majd keverjük a mixhez a mascarponét és a vaníliát.
6.
Végül adjuk hozzá a maradék lisztet és jól keverjük el.
7.
A meggyet szűrjük le (a levét tartsuk meg) és óvatosan keverjük a tésztához.
8.
A tortaformát kenjük ki vajjal és liszttel, majd öntsük bele a tésztát. 165-170 fokos sütőben süssük készre kb. 1 óra 20 perc alatt.
9.
Ha kész és kihűlt, akkor a sűrűre befőzött cukros meggylével leönthetjük a sütemény tetejét. Tálaljuk egy kis porcukorral megszórva.
250 g Szarvasi mascarpone
350 g Vaj
600 g Cukor
A meggyhez 100 g Cukor
300 g Meggybefőtt
400 g Liszt
6 db Tojás
1 ek. Vanília aroma
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!