leendő
partnereinknek

Medvehagyma leves burgonyával és mascarponéval

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , zeller , tojás

Elkészítés

1.

A póréhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. Forrósítsuk fel a vajat és fonnyasszuk meg rajta a póréhagymát.

2.

Közben mossuk meg a medvehagymát és aprítsuk fel. A krumplit hámozzuk meg és kockázzuk fel.

3.

Adjuk a krumplit és a medvehagymát a póréhagymához. Öntsük fel a forró húslevessel. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és főzzük készre kb. 15 perc alatt.

4.

A végén óvatosan keverjük hozzá a mascarponét.

5.

Közben készítsünk buggyantott tojásokat. Forraljunk föl egy kisebb lábosban vizet. Egy pici ecetet adhatunk hozzá. Mikor forr, egy kanállal kavarjunk bele örvényt és üssünk a közepébe egy tojást. Főzzük egy percig, a kanállal segítsünk, hogy szép formája legyen. Ha kész, folytassuk a többi tojással. Tálaljuk a zamatos levest egy-egy buggyantott tojással.

Hozzávalók

50 g Szarvasi mascarpone

1 Póréhagyma

2 db Burgonya

1 Medvehagyma

1,2 l Húsleves

4 db Tojás

40 g Vaj

Bors