Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Saláták
Címkék
Vegetáriánus , FittAllergének
tej1.
A zöldségeket vágjuk pár centis kockákra. A padlizsánt alaposan sózzuk be, majd hagyjuk kb. 20 percig állni. Ezután jól csavarjuk ki.
2.
Egy keverő tálban forgassuk át a zöldségeket sóval, borssal, a szárított fűszerekkel és olíva olajjal. Tegyük 200 C-os sütőbe és süssük 25-30 percig, míg meg nem sülnek.
3.
Végül süssük meg a grill mozzarellát grillserpenyőben egy kevés olíva olajon. Kezdjük kicsit magasabb hőn, majd vegyük lejjebb a hőt és süssük kb. másfél percig. Ezután fordítsuk meg a sajtot és süssük még 1 percig, vagy akár másfél percig is, csak még kisebb hőn. A sajtot vágjuk nagyobb kockákra.
4.
Tálaljuk a sült zöldségeket a meggrillezett mozzarella sajttal és friss bazsalikom levelekkel.
150 g Füstölt grill mozzarella
1 db Cukkini
1 db Padlizsán
1/2 db piros Kaliforniai paprika
1/2 db zöld Kaliforniai paprika
1/2 db sárga Kaliforniai paprika
1 db Lilahagyma
2 db Csiperke gomba
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Oregánó
1,5 ek. Bazsalikom
néhány db Bazsalikom levél
Só
Bors
1-2 ek. Olívaolaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!