Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej1.
Mossuk meg a zöldségeket. A rizst öblítsük le.
2.
A cukkinit, a padlizsánt és a paprikát vágjuk kockákra. A hagymát vágjuk vastagabb szeletekre. A paradicsomot forrázzuk le és húzzuk le a héját.
3.
Kevés olíva olajon pirítsuk meg enyhén a hagymát. Adjuk hozzá a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát. Sózzuk meg őket, majd nagy lángon pirítsuk meg őket egy kicsit.
4.
Adjuk hozzájuk a vékonyra szelt fokhagymát és a felkockázott paradicsomot. Adjuk hozzájuk a kakukkfüvet és a rozmaringot. Hozzuk forrásba, majd vegyük le a lángot. Fedjük le és pároljuk kb. 10 percig, míg enyhén megpuhulnak a zöldségek, de egy picit maradjanak roppanósak. A végén ízesítsük még sóval, borssal és szórjuk meg apróra vágott bazsalikom levéllel.
5.
Közben sós vízben főzzük meg a rizst is.
6.
Egy hőálló tál aljába tegyük a rizst, erre tegyük a lecsót (a rozmaring ágat vegyük ki). Helyezzük a tetejére a mozzarella szeleteket és tegyük 200 fokos sütőbe. Süssük addig, míg a mozzarella szépen ráolvad a tetejére. Ha kész, azonnal tálalhatjuk.
100 g Szeletelt mozzarella
2 db Cukkini
1 db Padlizsán
3-4 db Paradicsom
3 db Lecsópaprika
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
300 g Rizs
2 ek. Olívaolaj
10 db Bazsalikom levél
1/2 tk. Kakukkfű
10 cm Rozmaring ág
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!