leendő
partnereinknek

Mediterrán lecsó pirítóssal, tükörtojással és laktózmentes mozzarellával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tojás

Elkészítés

1.

A padlizsánt és a cukkinit mossuk meg és vágjuk kockákra. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk cikkekre. A paprikát mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk nagyobb kockákra.

2.

Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a lilahagymát, majd adjuk hozzá a finomra szelt fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a padlizsánt és a cukkinit is. Pirítsuk tovább együtt, majd öntsük rá a darabolt paradicsom konzervet (júliustól októberig használjunk friss paradicsomot). Fedjük le és kb. 20 perc alatt főzzük puhára.

3.

A végén ízesítsük sóval, borssal, és szórjuk meg friss bazsalikom levelekkel.

4.

Pirítsunk meg 4 szelet szép fehér kenyeret. Készítsünk el 4 db tükörtojást olívaolajon, vagy laktózmentes vajon.

5.

Míg készül a leves vágjuk kockákra a kenyeret, és egy kis olívaolajon pirítsuk meg. A zsályaleveleket szintén olívaolajban süssük meg kb. fél perc alatt.

6.

Tálaláskor kenjük meg a pirítóst olívaolajjal, helyezzük rá a tükörtojást és szórjuk meg laktózmentes mozzarella sajttal. Kínáljuk a lecsóhoz feltétként.

Hozzávalók

100 g Szarvasi laktózmentes mozzarella

1 db Padlizsán

2 db Lilahagyma

1 doboz Paradicsom konzerv

2 gerezd Fokhagyma

Néhány db Bazsalikom levél

4 db Tojás

Bors