Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tojás1.
A padlizsánt és a cukkinit mossuk meg és vágjuk kockákra. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk cikkekre. A paprikát mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk nagyobb kockákra.
2.
Egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a lilahagymát, majd adjuk hozzá a finomra szelt fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a padlizsánt és a cukkinit is. Pirítsuk tovább együtt, majd öntsük rá a darabolt paradicsom konzervet (júliustól októberig használjunk friss paradicsomot). Fedjük le és kb. 20 perc alatt főzzük puhára.
3.
A végén ízesítsük sóval, borssal, és szórjuk meg friss bazsalikom levelekkel.
4.
Pirítsunk meg 4 szelet szép fehér kenyeret. Készítsünk el 4 db tükörtojást olívaolajon, vagy laktózmentes vajon.
5.
Míg készül a leves vágjuk kockákra a kenyeret, és egy kis olívaolajon pirítsuk meg. A zsályaleveleket szintén olívaolajban süssük meg kb. fél perc alatt.
6.
Tálaláskor kenjük meg a pirítóst olívaolajjal, helyezzük rá a tükörtojást és szórjuk meg laktózmentes mozzarella sajttal. Kínáljuk a lecsóhoz feltétként.
100 g Szarvasi laktózmentes mozzarella
1 db Padlizsán
2 db Lilahagyma
1 doboz Paradicsom konzerv
2 gerezd Fokhagyma
Néhány db Bazsalikom levél
4 db Tojás
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!