leendő
partnereinknek

Mascarponéval és aszalt paradicsommal töltött pulykamell tekercsek

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Ünnepi

Allergének

Elkészítés

1.

A paradicsomokat vágjuk apróra. Aprítsuk finomra a petrezselyem zöldet is. Keverjük össze a laktózmentes mascarponét a petrezselyemzölddel és az aszalt paradicsommal. Kissé sózzuk, borsozzuk.

2.

A pulykamell filét vágjuk 3-4 vastagabb szeletre. Két réteg folpack között klopfoljuk ki kb. fél cm vastagra. Legyen szép, kezelhető formája a szeleteknek.

3.

Sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát a szeleteknek. Halmozzuk a szeletekre az aszalt paradicsomos tölteléket és kenjük el rajtuk egyenletesen.

4.

Hajtsuk be a keskenyebbik széleinél kb. 1-1 cm-re a húsokat, majd szépen, szorosan tekerjük fel őket.

5.

Majd helyezzünk rájuk 2-2 zsályalevelet. Ezután mindegyik hústekercset tekerjünk még be 2-2 pármai sonka szeletbe is.

6.

Majd enyhén beolajozott alufólia lapokba is tekerjük be őket jó szorosan. Öntsünk forró vizet egy mélyebb tepsibe, ebbe helyezzük el a hústekercseket. Kb. 1/3 részig érje a víz csak a tekercseket.

7.

Majd 190 C-os sütőben süssük 30 percig őket.

8.

Tálaláskor locsoljuk meg egy kis zsályás, laktózmentes vajjal. Kínáljunk mellé sütőtök-, vagy édesburgonya pürét.

Hozzávalók

250 g Szarvasi laktózmentes mascarpone

600 g Pulykamell filé

6 db Aszalt paradicsom

1 csokor Petrezselyemzöld

6 szelet Sonka

6-8 db Zsályalevél

1-2 ek. Olaj

Bors