
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
ÜnnepiAllergének
1.
A paradicsomokat vágjuk apróra. Aprítsuk finomra a petrezselyem zöldet is. Keverjük össze a laktózmentes mascarponét a petrezselyemzölddel és az aszalt paradicsommal. Kissé sózzuk, borsozzuk.
2.
A pulykamell filét vágjuk 3-4 vastagabb szeletre. Két réteg folpack között klopfoljuk ki kb. fél cm vastagra. Legyen szép, kezelhető formája a szeleteknek.
3.
Sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalát a szeleteknek. Halmozzuk a szeletekre az aszalt paradicsomos tölteléket és kenjük el rajtuk egyenletesen.
4.
Hajtsuk be a keskenyebbik széleinél kb. 1-1 cm-re a húsokat, majd szépen, szorosan tekerjük fel őket.
5.
Majd helyezzünk rájuk 2-2 zsályalevelet. Ezután mindegyik hústekercset tekerjünk még be 2-2 pármai sonka szeletbe is.
6.
Majd enyhén beolajozott alufólia lapokba is tekerjük be őket jó szorosan. Öntsünk forró vizet egy mélyebb tepsibe, ebbe helyezzük el a hústekercseket. Kb. 1/3 részig érje a víz csak a tekercseket.
7.
Majd 190 C-os sütőben süssük 30 percig őket.
8.
Tálaláskor locsoljuk meg egy kis zsályás, laktózmentes vajjal. Kínáljunk mellé sütőtök-, vagy édesburgonya pürét.
250 g Szarvasi laktózmentes mascarpone
600 g Pulykamell filé
6 db Aszalt paradicsom
1 csokor Petrezselyemzöld
6 szelet Sonka
6-8 db Zsályalevél
1-2 ek. Olaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!