Mascarponés pisztácia torta nemcsak ínyenceknek!

MASCARPONÉS PISZTÁCIA TORTA NEMCSAK ÍNYENCEKNEK!

Elkészítési idő

60-120 perc

MASCARPONÉS PISZTÁCIA TORTA NEMCSAK ÍNYENCEKNEK!

Kategória

Desszertek

MASCARPONÉS PISZTÁCIA TORTA NEMCSAK ÍNYENCEKNEK!

Cimkék

Vendégváró
MASCARPONÉS PISZTÁCIA TORTA NEMCSAK ÍNYENCEKNEK!

Allergének

tojás , glutén , tej

Hozzávalók

A PISKÓTÁHOZ:

5 db Tojás

10 ek. / kb. 100 ml ml Víz

1 csomag / kb 2 tk. Sütőpor

1 kávéskanál zöld Ételfesték

A TOJÁSOK SÚLYÁNAK FÜGGVÉNYÉBEN néhány g Liszt

A TOJÁSOK SÚLYÁNAK FÜGGVÉNYÉBEN néhány g Cukor

A KRÉMHEZ:

250 g Szarvasi mascarpone

40 ml Tejszín

60 g Porcukor

1 csomag / kb. 20g g Zselatin fix

500g-nak megfelelő szem Pisztácia

Kevés zöld Ételfesték

Elkészítés

1.

Egy üveg tálba felütjük az előzőleg már megmért tojásokat. Hozzáadjuk a vizet és a tojások súlyának megfelelő cukrot. Egy gépi habverővel jó habosra kikeverjük.

2.

A tojások súlyának megfelelő liszt mennyiséget összekeverjük a sütőporral. Apránként beleforgatjuk a felvert piskótatésztánkba. Ketté osztjuk a piskótatésztát és az egyikbe belekeverjük az ételfestéket.

3.

Előveszünk egy 24 cm-es kerek tortaformát, kibéleljük az alját szilikonos sütőpapírral. A tortaformába töltjük felváltva egymásra adagolva a két piskótatésztát. Legkönnyebb elvégezni ezt a műveletet egy nagyobb merőkanállal.

4.

Amikor készen vagyunk, egy kicsit odaütögetjük a tortaformát a tésztával a pulthoz. Így egyenletesen eloszlanak a rétegek a formában.

5.

Előmelegített sütőben 160 fokon, gáznál 1 fokozaton tűpróbáig sütjük, kb. 45 perc. Amikor elkészült a piskótánk, hagyjuk a formában kihűlni, majd vágjuk körbe, és vegyük ki a formából, utána vágjuk három egyenlő részre.

6.

Ezután jöhet a krém elkészítése. A pisztáciát tisztítsuk meg és 16 darabot tegyünk félre a díszítéshez. A többit feldaraboljuk minél apróbb darabokra. Egy keveset tegyünk félre, mert ezzel fogjuk a tortánk oldalát körbe szórni.

7.

A mascarponét a porcukorral habosra kikeverjük. Egy másik hideg fém tálban kemény habbá felverjük a tejszínt a habfix porral. A mascarponés krémbe belekeverjük a felvert tejszínt és az apróra vágott pisztáciát.

8.

Ezután a fehér krémet három részre osztjuk, és két rész krémmel betöltjük a tortát. A harmadik rész krém 1/4-dével a tetejét és az oldalát vékonyan bekenjük.

9.

A maradék krémet ketté osztjuk, és az egyik felét zöldre színezzük az ételfestékkel. Egy-egy csillagcsöves nyomózsákba töltjük.

10.

A félre tett vágott pisztáciával a torta oldalát beszórjuk. A torta tetején bejelölünk 16 szeletet, és felváltva zöld, valamint fehér krémből krém rózsákat nyomunk a szeletek szélére, majd a szeleteket is díszítjük a maradék krémmel. A krém rózsákat félbe vágott pisztáciával díszítjük.