Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
Allergének
tej1.
A karfiolt szedjük rózsáira. Tegyünk félre belőle kb. egy marékkal.
2.
Vágjuk finomra a hagymát, majd pirítsuk meg 1 ek. vajon. Közben hámozzuk meg és vágjuk kockákra a krumplit.
3.
Adjuk a hagymához a karfiolt és a krumplit. Öntsük föl a tejjel és a zöldség alaplével. Hozzuk forrásba, majd kis lángon főzzük készre kb. 20 perc alatt. Végül pürésítsük egy botmixerrel. Legutoljára pedig keverjük hozzá a mascarponét. Ízesítsük sóval, borssal.
4.
Közben a félretett karfiolt egy kevés olajon pirítsuk meg. Adjunk hozzá egy pici vizet és pároljuk puhára 3-4 perc alatt.
5.
Szűrjük le egy szűrőkanállal, majd a visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg kb. 1 perc alatt a karikára vágott kolbászt.
6.
A pirított karfiolt és kolbászt használjuk levesbetétként. Tálaljuk a levest fokhagymás pirított bagett szeletekkel.
30 g Szarvasi mascarpone
1 fej, kb. 500 g Karfiol
500 ml Tej
500 ml Zöldség alaplé
2 db Burgonya
120 g Füstölt kolbász
1 fej Hagyma
15 g Vaj
1 ek. Olaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!