leendő
partnereinknek

Mascarponés karfiol krémleves pirított kolbásszal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A karfiolt szedjük rózsáira. Tegyünk félre belőle kb. egy marékkal.

2.

Vágjuk finomra a hagymát, majd pirítsuk meg 1 ek. vajon. Közben hámozzuk meg és vágjuk kockákra a krumplit.

3.

Adjuk a hagymához a karfiolt és a krumplit. Öntsük föl a tejjel és a zöldség alaplével. Hozzuk forrásba, majd kis lángon főzzük készre kb. 20 perc alatt. Végül pürésítsük egy botmixerrel. Legutoljára pedig keverjük hozzá a mascarponét. Ízesítsük sóval, borssal.

4.

Közben a félretett karfiolt egy kevés olajon pirítsuk meg. Adjunk hozzá egy pici vizet és pároljuk puhára 3-4 perc alatt.

5.

Szűrjük le egy szűrőkanállal, majd a visszamaradt zsiradékon pirítsuk meg kb. 1 perc alatt a karikára vágott kolbászt.

6.

A pirított karfiolt és kolbászt használjuk levesbetétként. Tálaljuk a levest fokhagymás pirított bagett szeletekkel.

Hozzávalók

30 g Szarvasi mascarpone

1 fej, kb. 500 g Karfiol

500 ml Tej

500 ml Zöldség alaplé

2 db Burgonya

120 g Füstölt kolbász

1 fej Hagyma

15 g Vaj

1 ek. Olaj

Bors