leendő
partnereinknek

Mascarponés finomfőzelék

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A répát és a karalábét hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. A zöldborsót olvasszuk ki, amennyiben fagyasztott.

2.

Forrósítsuk fel a vajat egy lábasban. Tegyük rá a zöldségeket és közepes lángon, időnként megkeverve, pároljuk pár percig őket.

3.

Majd szórjuk meg a liszttel és jól keverjük el. Apránként adjuk hozzá a hideg tejet és keverjük el csomómentesre.

4.

Kis lángon főzzük, időnként keverjük meg, hogy ne égjen le. Ne főzzük túl, maradjanak a zöldségek enyhén roppanósak.

5.

Végül ízesítsük egy kis sóval és cukorral. Keverjük hozzá a mascarponét. Hozzuk újra forrásba, majd húzzuk le a tűzről. Szórjuk meg egy kis frissen vágott petrezselyem zölddel.

Hozzávalók

125 g Szarvasi mascarpone

4 szál Sárgarépa

1 db Karalábé

300 g Zöldborsó

500 ml Tej

50 g Vaj

kis csokor Petrezselyemzöld

10-20 g Cukor

30 g Liszt