Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej , glutén1.
A répát és a karalábét hámozzuk meg, majd kockázzuk fel. A zöldborsót olvasszuk ki, amennyiben fagyasztott.
2.
Forrósítsuk fel a vajat egy lábasban. Tegyük rá a zöldségeket és közepes lángon, időnként megkeverve, pároljuk pár percig őket.
3.
Majd szórjuk meg a liszttel és jól keverjük el. Apránként adjuk hozzá a hideg tejet és keverjük el csomómentesre.
4.
Kis lángon főzzük, időnként keverjük meg, hogy ne égjen le. Ne főzzük túl, maradjanak a zöldségek enyhén roppanósak.
5.
Végül ízesítsük egy kis sóval és cukorral. Keverjük hozzá a mascarponét. Hozzuk újra forrásba, majd húzzuk le a tűzről. Szórjuk meg egy kis frissen vágott petrezselyem zölddel.
125 g Szarvasi mascarpone
4 szál Sárgarépa
1 db Karalábé
300 g Zöldborsó
500 ml Tej
50 g Vaj
kis csokor Petrezselyemzöld
Só
10-20 g Cukor
30 g Liszt
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!