leendő
partnereinknek

Mascarponés édesburgonya krémleves

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Allergének

tej , zeller

Elkészítés

1.

Az édesburgonya krémleves recept elkészítéséhez, a hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, majd pirítsuk meg forró olajon egy lábosban. Adjuk hozzá a rozmaring levelet és keverjük el benne.

2.

Közben az édesburgonyát (batáta) hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra. Adjuk a hagymához, majd öntsük fel egy liter forró zöldséglevessel. Fedjük le, hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és főzzük puhára.

3.

Még melegen pürésítsük simára egy botmixerrel. Majd keverjük hozzá a mascarponét. Végül ízesítsük sóval, borssal.

Tipp: Tálaljuk forrón, finom, ropogós héjú vajas kenyérrel, vagy pirított kenyérkockákkal a mascarponés édesburgonya krémlevest.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mascarpone

1 nagyobb db Édesburgonya

1000 ml Zöldségleves

1 db Bazsalikom levél

1 fej Hagyma

1 gerezd Fokhagyma

2 ek. Olaj

Bors