
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
Allergének
tej , zeller1.
Az édesburgonya krémleves recept elkészítéséhez, a hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, majd pirítsuk meg forró olajon egy lábosban. Adjuk hozzá a rozmaring levelet és keverjük el benne.
2.
Közben az édesburgonyát (batáta) hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra. Adjuk a hagymához, majd öntsük fel egy liter forró zöldséglevessel. Fedjük le, hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot és főzzük puhára.
3.
Még melegen pürésítsük simára egy botmixerrel. Majd keverjük hozzá a mascarponét. Végül ízesítsük sóval, borssal.
Tipp: Tálaljuk forrón, finom, ropogós héjú vajas kenyérrel, vagy pirított kenyérkockákkal a mascarponés édesburgonya krémlevest.
100 g Szarvasi mascarpone
1 nagyobb db Édesburgonya
1000 ml Zöldségleves
1 db Bazsalikom levél
1 fej Hagyma
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!